The Wild Romance anno 2020.
The Wild Romance anno 2020. (Foto: Alex de Groot)

Wild Romance terug in jongerensoos Rinoceros

Het is Jongerensoos Rinoceros gelukt om de band Wild Romance vast te leggen. De formatie van de overleden zanger Herman Brood staat normaliter in grotere concertzalen, maar keert op vrijdag 20 maart terug naar de plek waar het ruim 35 jaar geleden voor het eerst optrad.

Jongerensoos Rinoceros viert dit jaar haar vijftigjarig jubileum. Al die jaren draait het centrum volledig op jonge vrijwilligers.

In het weekeinde van 4 en 5 april staat er een feestweekeinde gepland in een grote lappen feesttent. Twee weken eerder worden de festiviteiten afgetrapt vanuit het eigen honk aan het St. Isidorusplein met het optreden van de Wild Romance. Het wordt een bijzonder optreden. Herman Brood & His Wild Romance maakt deel uit van de geschiedenis van Jongerensoos Rinoceros. De band stond meerdere keren op de planken.

De Belgische gitarist Dany Lademacher werd vorig jaar door het toonaangevende magazine Gitarist nog uitgeroepen tot 'beste gitarist van de Benelux'. Collega David Hollestelle eindigde in deze verkiezing op de vijfde plek. "Wij stonden met Herman ooit op het popfestival van Rinoceros. Ook in een jubileumjaar", herinnert Dany Lademacher zich. "Maar het optreden op het kleine houten podium in het Rinoceros-gebouw zelf zal ik nooit vergeten. Een knusse zaal, enthousiast publiek en een geweldige akoestiek."

Rinoceros is van origine een bluessoos. Toch heeft het bestuur geen bluesband vastgelegd. "We zochten naar een mooie activiteit voor de oudere generatie, met name onze oud-bestuursleden", vertelt bestuurslid Niels Uffing. "In de regio is er al best veel op het gebied van blues en we willen geen concurrent zijn voor die evenementen. Daarom hebben we voor een ander iconisch optreden uit onze geschiedenis gekozen."
Oud-voorzitter Sjoerd Geurts is namens het oud-bestuur betrokken bij de organisatie van de avond. "De optredens in het verleden met Herman Brood waren absolute hoogtepunten in de geschiedenis van Rinoceros. Het is mooi dat Rinoceros op deze wijze de oudere generatie bestuursleden niet vergeet."

Oud-bestuursleden van Rinoceros krijgen de kans om vooraf kaarten te bestellen. Kaarten die over zijn worden daarna in de voorverkoop verkocht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden