Coen van den Aardweg.
Coen van den Aardweg.

'Op podium voel ik me lekker'

Gelders comedytalent staat op woensdag 26 februari op de planken tijdens Let's Make Comedy in Het Musiater in Zevenaar. Onder de deelnemers stand up comedian Coen van den Aardweg uit Duiven. "Op het podium voel ik me lekker."

Hij heeft zichzelf een doel gesteld. Hij wil niet dood voor hij een landelijke tour heeft gedaan en een filmopname daarvan te zien is geweest op televisie, YouTube, Netflix of een andere streamingdienst. Gelukkig heeft hij nog even. Coen van den Aardweg, onlangs verhuisd naar Arnhem, is pas 28 jaar en zijn carrière zit gestaag in de lift. Let's Make Comedy is een nieuwe mogelijkheid zich aan het publiek te laten zien. Coen: "Er zijn veel deelnemers, dus winnen zal een hele toer worden. Maar ik hoop in ieder geval de voorronde te overleven. Meters maken, daar gaat het in deze fase van mijn carrière om."

Hij heeft er zin in. Gezonde spanning is hem niet vreemd, maar stijf van de zenuwen staat Coen van den Aardweg niet voor een optreden. "Daar ben ik inmiddels te ervaren voor. Op een podium staan is gewoon iets wat bij mij past. Daar voel ik me lekker. Verbinding maken met het publiek gaat me ook gemakkelijk af. Vooral omdat ik goed kan improviseren. Dat noemen veel collega's ook als mijn sterke punt. Ik sta niet gauw met een mond vol tanden."

Als klein jochie vond Coen van den Aardweg het al leuk mensen te entertainen. Een loopbaan als stand up comedian lonkte en als achttienjarige stond hij voor het eerst op een podium voor publiek. "Dat was in het Huis van Puck in Arnhem. Ze belden of ik diezelfde avond nog kon optreden. Er was iemand uitgevallen. Ik had helemaal geen materiaal, maar ik ben daar gewoon gaan staan en het ging best goed."

In tien jaar heeft Coen van den Aardweg zich op meerdere terreinen ontwikkeld. Hij treedt op als stand up comedian en hij doet acteerklussen, onder meer voor het programma Hufterproef. Ook treedt hij incidenteel op in reclames en heeft hij een leertraject van twee jaar gevolgd bij Jandino Asporaat. De talentenjacht Let's Make Comedy ziet hij als een nieuwe mogelijkheid zijn naam te vestigen.

Coen: "Als ik verder wil komen moet ik naar een paar optredens in de week. Let's Make Comedy is een mooi evenement om mijn rugzak verder te vullen. Het is maar een set van een minuut of tien, maar die neem je wel mee naar je volgende optreden. Uiteindelijk kom je zo tot een avondvullende show."

Let's make Comedy is een initiatief van de Vereniging Gelderse Podia. Deze maand zijn er acht voorronden. De winnaars gaan door naar één van de vier kwartfinales en vervolgens naar één van de twee halve finales. De finale is op 21 maart in het Posttheater in Arnhem. De voorronde op 26 februari in Het Musiater in Zevenaar wordt gepresenteerd door Tim Hartog, bekend van The Comedy Factory op RTL4. Aanvang: 20.15 uur. Een kaartje kost 10 euro. Online te bestellen via www.liemerskunstwerk.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden