Romeo Mazzei, Sjors Kersten en Bob de Winter.
Romeo Mazzei, Sjors Kersten en Bob de Winter. (Foto: M. vdr Steen)

Boekuitreiking in historische setting

Op zaterdag 15 februari heeft uitgeverij 18.02 publishing uit Duiven de verhalenbundel uitgereikt aan de winnaars van de schrijfwedstrijd. Voor de schrijfwedstrijd van 2019  was de opdracht om een sage of een legende een rol te geven in een nieuw verhaal. Dit leverde mooie verhalen op. De jury bestond uit Evelien Helmers uit Duiven en de eigenaren van de uitgeverij.

De jury heeft, zonder de te weten wie welke verhaal heeft geschreven, tien verhalen gekozen. Het waren de verhalen waarin de sage of legende goed verwerkt was, de verhalen waren meeslepend geschreven en zaten goed in elkaar. In de meeste verhalen spelen het goed en het kwaad/duivel een rol. Daarmee is de titel van de verhalenbundel verklaard: Voor de duvel niet bang.

In de passende historische setting van de Historische Kelders in Arnhem kregen de winnaars na een rondleiding de bundel uitgereikt. Een van de winnaars was de Duivenaar Sjors Kersten. Na een Duivense uitgever en een Duivens jurylid ook een Duivense auteur: het cirkeltje is rond.

De verhalenbundel is vanaf nu verkrijgbaar via de website van 18.02 publishing. De nieuwe schrijfwedstrijd staat sinds 18 februari, hoe kan het ook anders, op de website.

De naam 18.02 publishing komt van 18 februari: de datum waarop beide uitgevers Wessel Blei en Miranda van der Steen jarig zijn. Omdat deze datum hen al verbindt, zijn zij in 2009 ook getrouwd op die dag. Daarom is 18 februari een bijzondere dag voor hen en is deze extra vereeuwigd in de naam van hun uitgeverij.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden