Liemers College Landeweer start met sportklas

De locatie Landeweer van het Liemers College introduceert vanaf komend schooljaar een sportklas. De leerlingen volgen het gewone lesprogramma, maar krijgen extra uren lichamelijke opvoeding. Tijdens deze uren staan er allerlei sportactiviteiten op het programma. Dinsdag 3 maart is er een informatieavond.

Voor sportievelingen!
De sportklas op het Liemers College is bedoeld voor leerlingen die gek zijn op sport. Ook leerlingen die zich willen verbreden in de sport, vinden hun plek in de sportklas. Een leerling hoeft niet alles meteen goed te kunnen, maar er wel voor open staan nieuwe dingen te leren.

Extra veel aandacht voor sport
De sportklas is een gewone klas, waarin sport - naast leren – een belangrijke plaats inneemt. De leerlingen krijgen 3 lesuren lichamelijke opvoeding per week. Tijdens deze uren kunnen de leerlingen zich verdiepen en/of verbreden op sportief gebied. Deze lessen vallen onder schooltijd. De focus op sport gebeurt dus niet náást het gewone schoolprogramma, maar is er onderdeel van.

Verdieping
Met ‘verdieping’ wordt bedoeld dat tijdens de lessen dieper wordt ingegaan op de onderdelen, regels en rollen die ook aangeboden worden aan de leerlingen die geen sportklas hebben gekozen. Leerlingen worden meer uitgedaagd en leren met elkaar samenwerken om doelen te bereiken.

Kennismaking met divere sporten
Onder ‘verbreding’ wordt de kennismaking met diverse soorten sport verstaan. Het gaat om sporten die bij de gewone lessen in lichamelijke opvoeding niet of nauwelijks aan bod komen. Leerlingen krijgen deze lessen binnen de eigen school aangeboden, maar ook daarbuiten. Bij het vaststellen van deze activiteiten proberen de docenten rekening te houden met de interesse van de groep, al moeten de sporten wel een zekere uitdaging vormen.

Informatieavond op 3 maart 2020
Leerlingen met interesse in de sportklas, zijn dinsdag 3 maart welkom tijdens de speciale informatieavond op de locatie Landeweer. Ouders zijn ook van harte uitgenodigd. Aanvang: 19.45 uur. In het uur voorafgaand aan deze informatieavond vindt een inschrijfmoment plaats. Ouders kunnen dit moment gebruiken om hun kind(eren) in te schrijven voor het Liemers College. Inschrijven voor de sportklas gebeurt via een apart formulier. De deadline voor inschrijving is 15 maart 2020. Aanmelden voor de inschrijf- en informatieavond kan hier.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden