Speciaal Vietnamees koor verzorgt muzikale omlijsting op zondag 1 maart a.s.
Speciaal Vietnamees koor verzorgt muzikale omlijsting op zondag 1 maart a.s. (Foto: Parochie Sint Willibrordus)

Vietnamees evenement in Liemerse parochie

Op zondag 1 maart is er in de Andreaskerk te Zevenaar (Kerkstraat 2) een speciale feestelijke regio-viering voor de Liemerse parochie Sint Willibrordus in het kader van het Vastenproject voor Vietnam. Het project richt zich op het verbeteren van de zorg aan gehandicapten in Hanoi e.o., waaronder slachtoffers van Agent Orange uit de Vietnamoorlog.

Een speciaal Vietnamees koor verzorgt de muzikale omlijsting. De deelnemers aan dit projectkoor komen vanuit het hele land. Enkele weken geleden waren zij samen in Zevenaar om te repeteren.

Na de viering is er gelegenheid tot ontmoeting in Vietnamese sfeer met (gratis) hapjes en verkoop van spullen als wierook, 100% zijden sjaals, thee en andere handwerk-specialiteiten uit Vietnam. Voor kinderen is er een grabbelton en een prijsvraag (het raden van het gewicht van een zak Vietnamees thee), waar ook volwassenen aan kunnen deelnemen. Tevens is er een foto-expositie over het project. De opbrengst van de dag komt geheel ten goede aan gehandicapten in Vietnam.

Naast het Vietnamese koor is ook de Zevenaarse burgemeester de heer Lucien van Riswijk speciale gast. Hij zal aan het einde van de viering een korte toespraak houden. Voorgangers in deze feestelijke viering zijn de pastores van de parochie Sint Willibrordus, waaronder de van oorsprong uit Vietnam afkomstige pastoor Thanh Ta.

Let op: de viering begint, anders dan gebruikelijk, om 10.30 uur. Ook u bent van harte uitgenodigd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden