Rosalie van Hal in de stoel van de winnares, met om haar heen de overige deelnemers en de jury.
Rosalie van Hal in de stoel van de winnares, met om haar heen de overige deelnemers en de jury.

Rosalie wint voorleeswedstrijd

Rosalie van Hal van IKC Het Klokhuis en Reza Vooges van OBS Toermalijn hebben de kwartfinale van de regionale voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd was in Duiven en Lobith. De winnaars vertegenwoordigen de Liemers op 15 maart in de halve finale.

De 15 kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Lilian Scholts naar voren gehaald. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek.

Door de jury werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje werd het verlossende woord door juryvoorzitter Henriëtte van Suntenmaartensdijk gesproken.

Rosalie las een fragment voor uit het boek Het land van Raas van Jenny McLachlan. Reza las voor uit het boek Het Orakel van Yoda van Tom Angleberger. De jury vond dat "de passie voor het voorlezen ervan af spatte. Het publiek zat helemaal in het verhaal". Rosalie en Reza behoren tot de zeven deelnemers die aan de halve finale meedoen. Die wordt op 15 maart gehouden in het Musiater in Zevenaar.

Voor meer informatie: zie www.liemerskunstwerk.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden