Klompenpadwandeling in Groessen

De activiteitencommissie van de Dorpsraad Groessen organiseert voor het vierde achtereenvolgende jaar de Klompenpadwandeling. Het gaat gebeuren op zondag 29 maart. Starten kan tussen 09.00 en 11.00 uur bij het Dorpshuis aan het St. Isidorusplein 4 in Groessen. Daar eindigt de wandeling ook. De route van in totaal 10 kilometer voert over verharde en onverharde wegen en over schouwpaden van Rijkswaterstaat, en is helaas niet begaanbaar voor scootmobielen en rolstoelen.

De route is speciaal uitgezet voor deze activiteit en loopt deels over privéterreinen. De route voert langs Huize Rijswijk, het onderkomen van de Stichting Klussen en Kringloop dat deze ochtend is geopend. De Klompenpadwandeling in het teken van de huizen die verdwijnen of al verdwenen zijn in Buurtschap De Helhoek. Er is ook een klein uitstapje richting het gebied van de Betuwelijn, waar over enkele jaren ook auto’s razen over de dan doorgetrokken A15. In het voormalig hoofdgebouw van Unilever (nu bedrijvencentrum) in De Helhoek (na een uurtje wandelen) staan koffie en thee met iets lekkers klaar, en is er een appel van De Stokhorst.

De weg terug gaat door de weilanden en langs Havezate De Beerenclauw, om uiteindelijk via de kathedraal van de Liemers weer in het Dorpshuis in Groessen uit te komen. In het Dorpshuis verzorgt de Historische Kring Duiven Groessen Loo een doorlopende presentatie over de huizen die verdwenen zijn in verband met de aanleg van de A15.

Deelname is gratis, inschrijven kan via het emailadres: zomertijdwandeling@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden