De initiatiefnemers (vlnr): Jari Stokman, Remko Willemsen, Renè van Tilburg, Marco Roordink, Simon Kruis, Stijn Goris en Ronnie van Hummel. In de zeepkist Marcel Kruis.
De initiatiefnemers (vlnr): Jari Stokman, Remko Willemsen, Renè van Tilburg, Marco Roordink, Simon Kruis, Stijn Goris en Ronnie van Hummel. In de zeepkist Marcel Kruis. (Foto: René Nijhuis)

In september zeepkistenrace op viaduct De Aa in Groessen

Groessen krijgt een jaarlijkse zeepkistenrace. Acht vrienden hebben dat plan opgevat en een stichting opgericht. De eerste race is op zondag 13 september op het viaduct aan De Aa.

In 2018 al spraken twee vriendengroepen die jaarlijks een carnavalswagen bouwen over het idee om in Groessen een zeepkistenrace te organiseren. Het plan verwaterde ook weer, maar eind vorig jaar kwam het opnieuw ter sprake en werden er spijkers met koppen geslagen. Inmiddels is de Stichting Zeepkistenrace Groessen opgericht en zijn er een datum en een website (hoewel nog summier gevuld).

Woordvoerder van het achttal dat de organisatie vormt is Marco Roordink. “Een zeepkistenrace is weer eens wat anders en met het viaduct op De Aa hebben we de helling die we nodig hebben. We praten inmiddels met de gemeente Duiven en ProRail over vergunningen en de verwachting is dat dat allemaal gaat lukken. Het kan een mooi evenement worden.”

Er blijkt ook een diepere gedachte achter het plan te zitten. Marco: “Wij zijn allemaal carnavalswagenbouwers. Hoe leuk zou het zijn als vaders en zonen samen een zeepkist bouwen en we zo een nieuwe generatie wagenbouwers opleiden?"

zeepkistenracegroessen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden