Arthur en Angelique Mattijssen poseren trots in hun compleet vernieuwde Blokkerwinkel.
Arthur en Angelique Mattijssen poseren trots in hun compleet vernieuwde Blokkerwinkel.

Complete metamorfose Blokker Duiven

Blokker Mattijssen in het centrum van Duiven heeft een complete metamorfose ondergaan. De winkel aan de Pastoriestraat was twee weken gesloten. Die tijd is gebruikt om het pand volledig te strippen – dus vloer, wanden en plafond – en helemaal opnieuw in te richten. Op woensdag 11 maart is de nieuwe Blokker heropend. Geen zorgen: de vertrouwde gezichten zijn gebleven.

De laatste grote verbouwing van Blokker in Duiven is alweer een behoorlijke tijd geleden. “Dat was in 2000, daarna is er alleen in 2011 nog een update geweest”, vertelt Arthur Mattijssen, die de winkel sinds 1993 runt met zijn vrouw Angelique. Hij is trots op wat er tot stand is gebracht. “Het is strakker en eigentijdser geworden. We koppelen een moderne ‘look & feel’ aan een huiselijke sfeer.” In Blokkerwinkels die al eerder een restyling kregen, is gebleken dat de consument deze combinatie erg waardeert.”

Direct contact met klant
Wat direct opvalt bij binnenkomst is dat de winkel veel opener, ruimtelijker en lichter is geworden. Dat komt niet alleen door de frisse kleuren, maar ook door de verplaatsing van de kassa en servicebalie. “De kassa was links van de ingang, daardoor kon je door de etalage weinig zien van de winkel. Bovendien stonden we eigenlijk met onze rug naar de klant. Nu hebben we de kassa en servicebalie tegenover de ingang gesitueerd, met als voordeel dat je direct contact hebt met wie er binnenkomt.”

Het ruimtelijke karakter van de winkel wordt versterkt door het open ‘pleintje’ tussen de ingang en de kassa en servicebalie, maar vooral ook door de brede middenpaden. Daardoor is de winkel veel overzichtelijker geworden. Arthur Mattijssen: “De klant ziet meteen waar de hoofdproductgroepen zich bevinden en het assortiment valt meer op.”

Wie denkt dat het assortiment kleiner is geworden om ruimtelijkheid te creëren vergist zich. “Door een efficiëntere inrichting van de schappen hebben we het assortiment van alle productgroepen kunnen uitbreiden. Mocht iets onverhoopt niet op voorraad zijn, dan bestellen we het meteen op de internetzuil in de winkel. Dan kunnen klanten het de volgende dag al komen ophalen of gebruikmaken van onze thuisbezorgservice. De fysieke winkel en internet vullen elkaar zo perfect aan.”

Kruisbestuiving met Top1Toys
Blokker Duiven heeft sinds 2018 de speelgoedformule Top1Toys als ‘winkel in de winkel’. Hiervoor zijn extra vierkante meters ingeruimd. “De combinatie van het bekende Blokkerassortiment – alles voor in en rond het huis – met speelgoed levert een mooie kruisbestuiving op. Voor kinderen is Top!Toys de eerste kennismaking met Blokker, volwassenen die speelgoed kopen willen het kunnen zien en vasthouden.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden