Partijen Boss-Akkoord.
Partijen Boss-Akkoord. (Foto: Pigeons Basketball )

Pigeons On Wheels zet Duiven in de rolstoel

Maandag 9 maart werd het BOSS-Akkoord ondertekend in sporthal Triominos. Deze variant van het lokaal sportakkoord zorgt ervoor dat Duiven, Groessen en Loo de wensen en kansen op het gebied van Bewegen, Ontmoeten, Sporten en Spelen nog beter en sneller kunnen benutten.

Namens Basketbalvereniging Pigeons tekende Michiel Scholten het convenant. Om het gebeuren op te vrolijken verzorgde Pigeons On Wheels (POW) voor een rolstoelbasketbal-clinic. De aanwezige (gemeente, organisaties, sportverenigingen) konden ervaren hoe het is om in een sportrolstoel te bewegen door wat simpele oefeningen te doen. 

Het POW team bestond uit: Lucia, Maarten, Edwin, Fons en Martijn. Laatstgenoemde zat ook in het sportpanel om te vertellen over POW. Basketballvereniging de Pigeons is binnen de gemeente Duiven één van de weinige verenigingen, die sportmogelijkheid aanbiedt voor mensen met een lichamelijke beperking.

Maarten zag zijn kans schoon en zette de Duivense wethouder Johannnes Goossen in de rolstoel. De wethouder kreeg een rondleiding langs de pijnpuntjes in sporthal Triominos: geblokkeerde nooduitgang, te smalle doorgangen voor sportrolstoelen, waardoor de kleedkamers en gehandicaptentoilet niet te bereiken zijn. 

De gemeente is al langer op de hoogte van deze pijnpuntjes, hopelijk kan het BOSS-akkoord er voor zorgen dat ze nu wel worden opgelost.

Meer informatie over Pigeons zie www.depigeons.nl 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden