Mikey de Graaff: "Ik wist dat ik drie dagen aardig goed bezig was geweest, maar tussendoor gaf de jury niets prijs."
Mikey de Graaff: "Ik wist dat ik drie dagen aardig goed bezig was geweest, maar tussendoor gaf de jury niets prijs."

Mikey de beste junior-accountmanager

De beste junior-accountmanager van Nederland woont in Duiven. Mikey de Graaff is zijn naam. 22 jaar jong, leerling van ROC Rijn IJssel in Arnhem en recent winnaar van de landelijke finale van Skills Heroes, de organisatie van vakwedstrijden voor het mbo.

De opleiding Junior Accountmanager gaat Mikey de Graaff gemakkelijk af. Hij zit in zijn laatste weken en dat diploma is een kwestie van (korte) tijd.

Om iets meer om handen te hebben vroeg Mikey een tijd terug aan zijn schoolbegeleider of ze een extra uitdaging voor hem hadden. Daarop kwam Skills Heroes in beeld. Rijn IJssel meldde hem aan en via een kwalificatiewedstrijd in Heerlen plaatste de Duivenaar zich voor de finale begin deze maand in Leeuwarden. Daar ging het er serieus aan toe. Drie dagen achtereen moesten de deelnemers werken aan een project voor een fictief bedrijf. Een situatieanalyse maken, marktonderzoek doen, kansen en bedreigingen in kaart brengen en een accountplan maken. Dag twee moest een presentatie worden gegeven voor de directie van het bedrijf (lees: de jury van de wedstrijd), en dag drie volgde nog een verkoopgesprek met een klant, ook weer een jurylid. Voor alle onderdelen werden punten gegeven en zo werd aan het eind de winnaar bekend: Mikey de Graaff.

Tot zijn verrassing. “Ik wist wel dat ik drie dagen aardig goed bezig was geweest, maar tussendoor gaf de jury niets prijs. Je wist dus niet hoe wat jij deed zich verhield tot dat wat de andere deelnemers deden. Als je dan tot winnaar wordt uitgeroepen ben je verrast. Blij verrast.” Een echte prijs was er niet, afgezien van een medaille en een beeldje. Mikey moet het doen met de eer. 

Een bijeffect is er wel. Mikey: “Ik heb het winnen van Skills Heroes toegevoegd aan mijn LinkedIn-profiel en daar is behoorlijk op gereageerd. Bedrijven bieden een stageplek aan of willen met me praten. Wat dat betreft zijn de mogelijkheden groter geworden.” Of hij met de aanbiedingen iets doet, weet hij nog niet. “Dat is iets voor de komende tijd. Ik kijk ook naar vervolgopleidingen, bijvoorbeeld op de Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN). Met een hbo-diploma heb je toch weer meer mogelijkheden. Of misschien wordt het wel een combinatie van werken en studeren.”

Opmerkelijk is dat Mikey de Graaff pas op wat latere leeftijd aan de opleiding Junior Accountmanager begon. Na de basisschool (De Wiekslag) en een niet afgeronde havo-opleiding (Candea), koos hij voor de mbo-sportopleiding CIOS. Mikey: “Op zich is het CIOS een leuke opleiding, maar je perspectief is beperkt. Bovendien begon ik destijds het plezier in sport een beetje te verliezen. Omdat ik affiniteit heb met ontwikkelingen in markten en graag met mensen werk, ben ik accountmanagement gaan doen. Dat is een goede keuze geweest. In deze richting wil ik verder.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden