De buurtlounge in het Huis van Droo in Duiven is voorlopig gesloten.
De buurtlounge in het Huis van Droo in Duiven is voorlopig gesloten.

Mikado: ‘Moeilijk besluit treft kwetsbare groepen’

Welzijnsorganisatie Mikado heeft alle activiteiten tot en met 6 april stopgezet. Mikado volgt daarmee de landelijk beleid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Het besluit van Mikado heeft grote gevolgen. Voor de organisatie zijn 280 vrijwilligers actief, die zich op allerlei manier inzetten voor inwoners met een hulpvraag. “Vaak zijn dat kwetsbare mensen, maar in de huidige situatie kunnen we niet anders. Dat we het heel moeilijk vinden, zal duidelijk zijn”, zegt manager José Verlaan. Verlaan wijst bijvoorbeeld op activiteiten als Connection voor mensen met een psychische kwetsbaarheid en het activerend huisbezoek voor eenzame mensen. “Deze groepen zijn de komende weken op zichzelf aangewezen. Terwijl ze normaal steun ondervinden van elkaar en van onze vrijwilligers, moeten ze sociale contacten nu juist mijden.” Ook mantelzorger moeten het tot en met 6 april doen zonder ondersteunende activiteiten van Mikado.

Verder worden het groenteplein bij De Flierefluiter in Westervoort en de buurtlounge in het Huis van Droo in Duiven gesloten. In beide dorpen zijn tevens het financieel trefpunt en alle taalactiviteiten voorlopig opgeschort.

José Verlaan benadrukt dat Mikado de komende weken per mail en telefonisch bereikbaar blijft. In noodsituaties wordt naar een oplossing gezocht. Inwoners kunnen met spoedvragen ook terecht bij het sociaal loket van de gemeenten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden