Heilige Missen parochie Sint Willibrordus via YouTube

De gebeurtenissen rondom het Coronavirus raken en overvallen ons allen, persoonlijk maar ook gemeenschappelijk. Zo ook de parochie sint Willibrordus. Door de uitbraak van het virus ligt momenteel het geloofsleven grotendeels stil en dat zal naar verwachting nog wel even duren. Alle contacten met de  parochianen dreigen te worden afgesneden. De zo vanzelfsprekende ontmoetingen zijn verdwenen. Naast alle publieke liturgische vieringen, zijn voor de parochie Sint Willibrordus ook alle bijeenkomsten en activiteiten in ieder geval tot en met 13 april geannuleerd of worden uitgesteld. Hieronder vallen o.a. de geplande hoorzittingen voor de geloofsgemeenschappen Groessen, Spijk, Herwen & Aerdt en Oud-Zevenaar.

Het  pastoraal team, de vrijwilligers en andere parochianen van de parochie, willen echter met elkaar in contact blijven en naar elkaar blijven omzien in moeilijke tijden. De parochie benut de digitale mogelijkheden hiervoor optimaal. Parochianen worden geïnformeerd via een digitale nieuwsbrief, Facebook, de eigen website en sinds kort ook via YouTube.

Parochianen krijgen de mogelijkheid om via het internet de H. Mis te volgen. Pastoor Thanh zal H. Missen celebreren in privé-setting. Zijn zondagse H. Mis wordt uitgezonden via het YouTube kanaal van de parochie, op zondagochtend om 9.30 uur. Bij die gelegenheid worden ook alle ‘misintenties’ van de hele parochie meegenomen. U kunt uw intenties opgeven bij het Centraal Secretariaat van de parochie via secretariaat@rkliemers.nl, tot donderdag 12.00 uur, iedere week, zolang de H. missen via YouTube worden uitgezonden.

Het boekje van de betreffende viering zal de vrijdag ervoor op de website worden geplaatst, zodat iedereen eenvoudig mee kan vieren.

Voor diegenen zonder social media, zijn de opnames van de privé-missen te beluisteren via RTV Favoriet op kanaal 94.0 FM van Emmerich (DLD) tot groot-Arnhem, 104.9 FM regio Doesburg, KPN radio kanaal 1019 en Ziggo kanaal 36.

Het pastoraal team heeft via haar website haar parochianen opgeroepen naar elkaar om te zien. Zo hoopt de parochie zich met elkaar verbonden te blijven in deze moeilijke tijden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden