Drukte bij gemeentewerf: ‘Alleen afval brengen als het echt moet’


Afgelopen week was het erg druk op het Duivense afvalaanbiedstation aan de Ploenstraat. Vooral omdat mensen door de coronacrisis meer aan huis gekluisterd zijn en deze situatie gebruiken om op te ruimen.
Afgelopen week was het erg druk op het Duivense afvalaanbiedstation aan de Ploenstraat. Vooral omdat mensen door de coronacrisis meer aan huis gekluisterd zijn en deze situatie gebruiken om op te ruimen.

Drukte bij gemeentewerf: ‘Alleen afval brengen als het echt moet’

De gemeente Duiven roept inwoners op om ‘alleen als het echt moet’ naar het afvalaanbiedstation aan de Ploenstraat te komen. De afgelopen week was het er erg druk, vooral omdat mensen door de coronacrisis meer aan huis gekluisterd zijn en deze situatie gebruiken om op te ruimen.

Het afvalaanbiedstation hanteert nog steeds normale openingstijden (door de week ’s middags en zaterdagochtend), maar verwacht van bezoekers dat ze zich houden aan de richtlijnen van het RIVM om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. “Kom alleen, heb zo min mogelijk contact met anderen en houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar”, schrijft de gemeente op haar website. Maar liever heeft de gemeente dat inwoners hun oude spullen tijdelijk even thuis bewaren.

Hetzelfde geldt voor oudpapier, waarvan afvalbedrijf Suez de inzameling voorlopig heeft gestaakt. Suez richt zich momenteel op het ophalen van gft, pmd en restafval. “Om uw en onze gezondheid te beschermen verzoeken wij u het papier thuis te bewaren”, aldus de gemeente. Ook het ophalen van herbruikbare spullen door 2Switch ligt stil. Brengen naar het kringloopbedrijf is eveneens niet mogelijk.

Opening gemeentehuis
Het Duivense gemeentehuis hanteert momenteel aangepaste openingstijden: van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur. Telefonisch is de gemeentehuis dagelijks tot 16.00 uur bereikbaar. Inwoners wordt gevraagd alleen afspraken te maken voor zaken die niet kunnen wachten en niet naar het gemeentehuis (of het afvalaanbiedstation) te komen bij verkoudheid, hoesten of koorts. Ambtenaren werken zoveel mogelijk thuis. Huisbezoeken door de gemeente vinden alleen plaats als het strikt noodzakelijk is. de gemeenteraadsvergadering van gisteravond (dinsdag 24 maart) is niet doorgegaan.

Voetbalkooi Nieuweling
Verder heeft de gemeente aangekondigd dat er gehandhaafd gaat worden bij de voetbalkooi in park De Nieuweling. De kooi is net als andere sportvoorzieningen gesloten, maar tot grote ergernis van de politie en omwonenden werd er het afgelopen weekend door groepen jongeren in de kooi gevoetbald. “We hebben gezien dat jongeren over de hekken klimmen om alsnog een balletje te kunnen trappen. Onze handhavers gaan er vaker op controleren en zo nodig harder tegen optreden.”

Volgens de politie werd niet alleen bij de voetbalkooi, maar hielden inwoners ‘op tal van plaatsen’ in Duiven onvoldoende afstand van elkaar. De politie vraagt het gezond verstand te gebruiken en de RIVM-voorschriften na te leven. Overigens zijn de openingstijden van het politiebureau in Duiven aangepast. Het bureau is nu geopend op maandag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Het politiesteunpunt in het gemeentehuis is gesloten voor het doen van aangiftes. Dat kan nu door te bellen (0900-8844).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden