Buurtvereniging De Woerd helpt ouderen


Buurtvereniging De Woerd helpt ouderen

Het bestuur van buurtvereniging De Woerd in Duiven is op vrijdag 20 maart een bijzondere actie begonnen om kwetsbare buurtbewoners te helpen. De reacties daarop zijn hartverwarmend, aldus penningmeester Andrea Olijslager.

De buurtvereniging heeft bij vooral oudere bewoners klemborden bezorgd, die voor het raam kunnen worden gezet (zie foto). De bewoners hebben ook vier papiervellen ontvangen waarmee ze kunnen aangeven hoe het met ze gaat.

Op de eerste staat een smiley met de duim omhoog dat het goed gaat.
De tweede is een smiley met een vraagteken als men wat wil vragen.
De derde is een smiley met een handje om te zwaaien naar voorbijgangers of om achter het raam 'gewoon' even een praatje te maken.
Op de vierde staat een boodschappentas om aan te geven dat men iemand zoekt om boodschappen te doen.

De buurtvereniging heeft alle bewoners en het buurtpreventieteam over de actie geïnformeerd, zodat ze in actie komen als ze een bord met een hulpvraag zien. Als de hulpvragers wat langer moeten wachten, dan kunnen ze het bestuur bellen: 06-51256323 of 06-11162466.

"We willen langs deze weg proberen om er voor elkaar te zijn. Het kan een lang proces worden. We hopen zo het leed een beetje te verzachten voor onze kwetsbare buurtjes", aldus Andrea Olijslager.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden