Een aantal medewerkers van De Meridiaan toont hun waardering voor de voor de hulp.
Een aantal medewerkers van De Meridiaan toont hun waardering voor de voor de hulp.

Hartverwarmende gestes

Hartverwarmend en ontroerend, zo ervaren bewoners en medewerkers van De Meridiaan, een verpleeghuis van zorgorganisatie Liemerije in Westervoort, de vele vriendelijke gestes die zij de afgelopen week hebben ontvangen.

Bewoners van verpleeghuizen worden extra hard getroffen door de maatregelen die verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan. Ze mogen geen partner, kinderen en kleinkinderen meer ontvangen. Voor de dementerende bewoners van De Meridiaan betekent dit dat de wereld voor hen nog kleiner, onveiliger en zelfs beangstigender wordt. Voor de medewerkers is het heel moeilijk om aan hen duidelijk te maken waarom hun geliefden niet langskomen. Teamleider Cathy van der Zwaan: “Want hoe leg je dat uit aan mensen die verbindingen niet meer in hun hoofd maken en termen als ‘straks is alles weer normaal’ niet begrijpen.”

Daarom zijn de bewoners en medewerkers van De Meridiaan enorm blij met de stroom aan blijken van hulp en medeleven die ze de afgelopen week hebben ontvangen: er worden lekkere dingen afgegeven, mensen maken buiten voor het hek muziek en er worden boeken, bloemen en planten bezorgd. “Even die aandacht, even die afleiding, even die positieve energie die voor hen en ons allemaal voelbaar is. Daardoor worden de dagen soms prachtig opgelicht”, aldus Cathy van der Zwaan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden