Slager Jeremy Büttner: “Ik heb Wilfred al gezegd dat ik best één dag in de week verse worst wil blijven maken.”
Slager Jeremy Büttner: “Ik heb Wilfred al gezegd dat ik best één dag in de week verse worst wil blijven maken.”

Jeremy Büttner: slager én zanger

Staat Jeremy Büttner, in het dagelijks leven slager in Duiven, aan de vooravond van een glansrijke carrière als zanger? Het zou zomaar kunnen met wat hij noemt, ‘feestplaat met een sausje Whitney Houston’.

Jeremy Büttner is een gewone 26-jarige Doetinchemmer, die tegenwoordig met zijn vriendin en toekomstige vrouw samenwoont in Lichtenvoorde. In Duiven kennen we hem als die vriendelijke slager achter de toonbank van Keurslagerij Wilfred Kersten aan de Pastoriestraat. Jeremy is een vakman, die bijna is afgestudeerd aan het SVO in Houten, de opleider voor vakmensen in de foodsector.

Maar Jeremy Büttner is ook artiest. Als vijftienjarig jochie stond hij al op de planken om voor een groot publiek het Nederlandstalige lied te vertolken. Jeremy: “Ik had een contract bij een bureau en was min of meer professioneel bezig. Ik was natuurlijk nog wel erg jong. Het bloedde ook dood en het zingen kwam een tijd op een lager pitje te staan.”

Een jaar of vier geleden pakte hij samen met vrienden de draad weer op. Ze begonnen een drive-in-show en dat werd een succes. Van 21 optredens in het eerste jaar naar 73 in het derde. Omdat het te veel werd ging de stekker eruit, maar het bloed kroop al snel weer waar het niet gaan kan. Met vrienden richtte Jeremy 'Fort Fiësta' op. Ze maakten een muziekshow van een uur, waar ze menig feest mee opluisterden.

Toen werd het dinsdag 25 februari 2020. De laatste carnavalsdag. Een vriend zou ‘I will always love you’ van Whitney Houston live zingen. Jeremy: “Dat ging kneitervals. Ik zei: jongen, houd mijn biertje even vast, dan zal ik het doen. Nou ja, en dat ging eigenlijk hartstikke goed.” Wat heet, hartstikke goed. Iemand maakte een filmpje van de uithaal van Jeremy Büttner en zette dat op social media. Binnen twaalf uur was het fragment meer dan 300.000 keer bekeken en na een week meer dan een miljoen keer. Het bijzondere is dat Jeremy niet alleen zuiver zingt, maar ook de hoge tonen perfect weet te raken. Jeremy bescheiden: “Er schijnen niet veel mannen te zijn die dat kunnen.”

Onder het mom: je moet het ijzer smeden als het heet is, dook Jeremy een paar dagen later de studio in en maakte hij een ‘feestplaat met een sausje Whitney Houston’. De release van het nummer zou vrijdag 13 maart zijn bij NPO 3FM KX maar dat ging door de uitbraak van het Coronavirus niet door. Het nummer is wel op YouTube te zien en te beluisteren. Ondertussen wordt Jeremy platgebeld door platenmaatschappijen en boekingskantoren. Hij blijft er vooralsnog rustig onder. “Ik laat het op me afkomen. Natuurlijk zou het prachtig zijn als ik carrière kan maken als zanger. Dat is echt een jongensdroom. Maar zover is het nog lang niet.” Hoe moet dat dan verder met Keurslagerij Wilfred Kersten? Jeremy: “Ik heb Wilfred al gezegd dat ik best één dag in de week verse worst wil blijven maken.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden