Solo estafette run.
Solo estafette run.

Corona maakt sporters creatief

Het zijn vreemde bizarre tijden voor sportverenigingen, zeker als er sprake is van groepstrainingen. Loopgroep FRoS past zich in deze Coronatijd aan en probeert toch, ondanks de beperkende maatregelen, saamhorigheid te kweken. Het niet samen kunnen trainen doet een beroep op sportieve creativiteit.

De woensdagavondtraining is al sinds de beperkende maatregelen van kracht zijn bezig met ‘Running Alone Together’. Elke week een andere ronde voor de lopers over 2 á 3 kilometer en tevens een andere startplaats. De lopers starten dan op verschillen punten op dit traject en sommige lopen tegengesteld. Ze passeren elkaar hier dan op veilige RIVM afstand.

De in 2019 opgestarte beginnersgroep van FRoS heeft in een week tijd een estafettestok rondgebracht tussen alle 17 lopers, met als uitgangspunt, dat er minimaal 3 kilometer zal moeten worden gelopen alvorens het stokje af te geven bij de volgende loper. Gedurende de loop veranderde het stokje vaak van gedaante met als uiteindelijk toch nog een toevoeging van een Olympische vlam. De laatste overhandiging werd gedaan door Sjan van Beusekom die het stokje, na 6 kilometer gelopen te hebben, overhandigde aan echtgenoot Jos van Beusekom. De cirkel was nu rond! Binnenkort start Loopgroep FRoS met een nieuwe uitdaging over een afstand van vijf kilometer. Wil je een keer participeren in één van de (gratis solo) trainingen, mail naar: frosinfo@gmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden