Joop Hendriks: "Er worden veel initiatieven ontwikkeld voor ouderen en in het dorp heerst een bepaalde saamhorigheid. Dat voelt heel goed.”
Joop Hendriks: "Er worden veel initiatieven ontwikkeld voor ouderen en in het dorp heerst een bepaalde saamhorigheid. Dat voelt heel goed.”

Joop Hendriks: 'Wij oudjes worden niet vergeten'

Joop Hendriks (75) woont met zijn vrouw in Thuvine Park in Duiven. Het echtpaar en medebewoners werden verrast met een enkele spontane aardigheidjes.

Buurtzorg Duiven, De Zonnebloem, ouderbond ANBO, het Leger de Heils en de crowdfundingactie van Rob Gronouwe. Allemaal lieten ze van zich horen met een kaartje, bloemen en/of een aardigheidje. “Overweldigend”, zegt Joop Hendriks. “Wij oudjes worden niet vergeten. Ik wil iedereen heel erg bedanken.”

Joop Hendriks en zijn vrouw verhuisden twee jaar geleden van Velp naar Duiven, nadat Joop een herseninfarct had gehad. Ze hebben het er enorm naar hun zin. Joop: “Er worden veel initiatieven ontwikkeld voor ouderen en in het dorp heerst een bepaalde saamhorigheid. Dat voelt heel goed.”

Uiteraard hebben ook de bewoners van Thuvine Park gezelliger tijden gekend. Familie en bekenden zijn momenteel niet welkom en dat werpt mensen op zichzelf terug. Joop Hendriks klaagt niet. “Mijn vrouw en ik hebben het geluk dat we samen zijn. Voor mensen die alleen wonen is het lastiger. Ik denk ook wel eens aan al die mensen die straks hun baan verliezen. Er komen echt nog moeilijke tijden. Juist daarom moeten we aandacht voor elkaar blijven houden.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden