Nachtelijke hinder op A12 overlast voor verkeer van en naar Duiven

Inwoners van Duiven die tussen dinsdag 28 april en woensdag 27 mei 2020 ’s nachts over de A12 rijden, krijgen te maken met hinder. Tussen de IJsselbrug en knooppunt Oud-Dijk is van maandag tot en met donderdag tussen 22.00 en 05.00 uur in beide richtingen 1 rijstrook beschikbaar. 

Het verkeer wordt met een snelheidsbeperking van 70 km per uur langs de werkzaamheden geleid. Aannemer GelreGroen voert dan in opdracht van Rijkswaterstaat asfalt- en bodemonderzoeken. Deze onderzoeken zijn nodig als voorbereiding op de verbreding van de A12.

GelreGroen gaat ook onderzoeken doen op andere plaatsen, zoals op plekken waar de doorgetrokken A15 gaat komen. De onderzoeken geven informatie over ondergrondse kabels en leidingen, de bodemgesteldheid en de staat van de (snel)wegen. De aannemer gebruikt deze informatie om het ontwerp van de weg in detail uit te werken. Een kabel of een leiding op een plek waar in het ontwerp de pijler van de brug is bedacht, kan bij de uitvoering vertraging geven of voor problemen zorgen als daar niet van tevoren rekening mee is gehouden. Daarnaast wil GelreGroen voorkomen dat er tijdens de bouw invloeden van trillingen ontstaan op de bestaande Betuweroute, A12 en A15. Om een juiste inschatting van risico’s te kunnen maken, is het van groot belang om te weten wat de samenstelling van de ondergrond is.

Meer informatie over de verbreding van de A12 en de doortrekking van de A15 is te vinden op www.rws.nl/via15.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden