Thijs Wagenaar van de medezeggenschapsraad van Innerwaard en directeur Marike Ketelaars van De Groene Ring.
Thijs Wagenaar van de medezeggenschapsraad van Innerwaard en directeur Marike Ketelaars van De Groene Ring. (Foto: Rene Nijhuis)

Vrij-mi-bo-pakket voor leerkrachten

Langzaam maar zeker ziet GMR-voorzitter Thijs Wagenaar een zekere vermoeidheid toeslaan bij veel leerkrachten en andere schoolmedewerkers. “Dat kan ook haast niet anders. Ik geef het je te doen. Veel medewerkers hebben zelf ook kinderen thuis en moeten toch de hele dag ‘aan staan’. Laten we hopen dat ze het nog een tijdje volhouden, want van de coronacrisis zijn we nog niet af.”

De Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) van de scholenstichting Innerwaard verraste alle medewerkers van de zeven IKC’s en één basisschool in de gemeenten Duiven en Westervoort met een vrij-mi-bo-pakket. Voor de duidelijkheid: een vrijdagmiddag-borrel-pakket. Voor tijdens de virtuele borrel via Microsoft Teams, die die middag op alle scholen afzonderlijk werd gehouden.

‘Dit vrij-mi-bo-pakket wordt jullie aangeboden door de ouders en verzorgers van alle leerlingen en kinderen. Wij hebben grote waardering voor jullie extra inspanningen om het onderwijs en de opvang tijdens deze coronacrisis zo goed als mogelijk te blijven verzorgen. In de scholen en op afstand’.

Zo luidde een deel van de tekst die door het Duivense bedrijf Pronto Print was gedrukt op een bijgevoegd kaartje. De afgelopen dagen bleek uit reacties van leerkrachten, medewerkers, directeuren, ondersteuners en schoonmakers dat het gebaar van de GMR wordt gewaardeerd.

Voorzitter van de GMR van Innerwaard is Thijs Wagenaar uit Duiven. Hij vertelt hoe het initiatief tot stand kwam. “Een week voor de scholen dicht moesten hadden we contact met Innerwaard en met de scholen over hoe het nu verder moest. Het viel ons gelijk op dat de leerkrachten er vol goede moed indoken. Vervolgens hebben ze het afstandsonderwijs ook heel goed vorm gegeven. Voor de toewijding waarmee ze dat doen hebben we veel waardering en met het vrij-mi-bo-pakket hebben we dat tot uiting willen brengen.”

Thijs Wagenaar vermeldt uitdrukkelijk dat alle ingrediënten zijn gekocht bij lokale ondernemers. Ook zijn lokale ondernemers ingezet bij het logistieke proces van verpakken en bezorgen. Zo heeft de Mitra Duiven de rosé geleverd, De Pompernikkel een zakje lekkers en Jumbo Duiven de zoutjes. Verspreidingsbureau Willems zorgde ervoor dat iedereen het pakket persoonlijk kreeg thuisbezorgd en GMR-leden pakten de dozen in bij Van der Valk Duiven, geholpen door directie en personeel van het hotel. Thijs Wagenaar: “In één woord: fantastisch!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden