Voluit leven: online cursus voor familieleden van mensen met psychische problemen

Op maandag 18 mei van 19.30-21.00 uur start de online cursus Voluit Leven voor familieleden/mantelzorgers van mensen met psychische problemen. Meestal denk je bij de term mantelzorger niet direct dat jij dat bent. Maar wist je dat je als je leeft met iemand met een psychische aandoening je ook een mantelzorger bent? Dit kan veel van je vragen… vooral in deze lastige/vreemde corona tijd.

Door de huidige maatregelen is het niet mogelijk om groepsbijeenkomsten te plannen. Daarom willen wij mantelzorgers graag met een video groepscursus ondersteunen en de mogelijkheid bieden om met lotgenoten in contact te komen.

In dit interactieve online aanbod gaan deelnemers aan de slag met inzicht en vaardigheden om overbelasting te voorkomen. Thema’s: omgaan met gevoelens, leven in het nu, acceptatie, mildheid en persoonlijke waarden en acties. Er is ruimte voor het uitwisselen van ervaringen.

Via een app kunnen mantelzorgers deelnemen aan deze video groepscursus. Dit heeft uw laptop/computer nodig om mee te kunnen doen: Een microfoon, speakers en een camera. Alle smartphones (mobiele telefoons met internet) hebben dit, net als tablets. Bent u niet zo handig met computers? Maakt u zich geen zorgen, indien gewenst kunnen wij u hierbij ondersteunen.

De groepscursus bestaat uit zes bijeenkomsten en een individueel kennismakingsgesprek. Er wordt gewerkt met een cursusmap. Aanmelden kan bij GGNet Preventie, 088 9331180 of per e-mail: preventie@ggnet.nl of www.ggnet.nl/preventie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden