Door de coronacrisis is er dit jaar geen herdenking bij het oorlogsmonument aan de Burgemeester Van Dorth tot Medlerstraat.
Door de coronacrisis is er dit jaar geen herdenking bij het oorlogsmonument aan de Burgemeester Van Dorth tot Medlerstraat.

Dodenherdenking: online-dienst Duivense kerken

De Nationale Dodenherdenking komende maandag en Bevrijdingsdag dinsdag krijgen een andere invulling dan normaal. De gezamenlijke kerken van Duiven zenden maandagavond via internet een online herdenkingsdienst uit.

2020 is notabene een speciaal herdenkingsjaar. Omdat het 75 jaar is geleden dat Nederland werd bevrijd. Reden temeer voor de gezamenlijke kerken in Duiven de Dodenherdenking, ondanks corona, niet in stilte (hoe toepasselijk misschien ook) voorbij te laten gaan.

De online herdenkingsdienst is maandag te zien en horen vanaf 19.00 uur. Inloggen kan via de sites van de kerken: Parochie Sint Willibrordus: www.rkliemers.nl, Protestantse Kerk Duiven: www.pkn-duiven.nl, KerkvoorNu: www.kerkvoornu.nl en de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt: www.duiven-velp.nl. Voor de dienst zijn opnamen gemaakt bij het monument aan de Van Dorth tot Medlerstraat. Er zal ook aandacht worden besteed aan de bevrijding van Duiven.

De gezamenlijke kerken roepen iedereen op op 4 mei de hele dag de vlag halfstok te hangen en niet alleen, zoals normaal, ’s avonds. Om 20.00 uur is in het zoals gebruikelijk in het hele land twee minuten stil. Dinsdag 5 mei, Bevrijdingsdag, kan de vlag de hele dag in top.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden