Het lintje van onze fotograaf Piet Wijnands.
Het lintje van onze fotograaf Piet Wijnands.

Koninklijke onderscheiding voor acht actieve inwoners van Duiven

Geen festiviteiten dit jaar ter gelegenheid van Koningsdag, maar de lintjesregen daalde wel neer. In de gemeente Duiven werd één inwoner benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en kregen zeven inwoners de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Waarom de één wordt benoemd tot ‘ridder’ en de ander tot ‘lid’ is weinigen echt duidelijk, maar het heeft allemaal met verdiensten voor de maatschappij te maken. Sinds 1996 zijn er zes ‘graden’, van laag naar hoog: Lid, Ridder, Officier, Commandeur, Grootofficier en Ridder Grootkruis. In Duiven waren dit jaar Harm Kort (‘ridder’), Wim Staring, Gretha Meijer, Adri van Zundert, Ben Berends, Willem Eijkels, Ronald Hengeveld en Jos Bisselink (alleen ‘lid’) de gelukkigen.

Harm Kort
Harm Kort is een grootheid in de verspaningstechniek (metaalbewerking). Hij werkte lange tijd bij Sandvik Benelux. Sinds 2008 is hij ook voorzitter van de Stichting Verspanersforum, het kenniscentrum voor de metaalindustrie.

Wim Staring
Wim Staring was van 1961 tot 1995 vrijwilliger bij Schutterij Onderling Genoegen. Grote verdiensten heeft hij ook voor Imkervereniging De Liemers. Wim Staring is bovendien koster bij de Remigiuskerk en verkeersregelaar.

Gretha Meijer
De verdiensten van Gretha Meijer liggen vooral in de religieuze hoek. Sinds 1999 is ze bestuurslid en vrijwilliger bij de Geloofsgemeenschap Heilige Andreas Groessen. Ze zet zich ook in voor ZijActief Gelderland.

Adri van Zundert
Adri van Zundert is diaken bij parochie Sint-Willibrordus in Groessen. In 2015 nam hij het initiatief voor het fietsenproject Low Budget Bikes (voor vluchtelingen) en hij is vrijwilliger bij Inloophuis De Herberg.

Ben Berends
Ben Berends is ook zo’n bezige bij. Hij was/is actief bij volleybalvereniging Actief '81, Harmonie Duiven, de Roefeldag, Schutterij Onderling Genoegen en Dickens in de Liemers.

Willem Eijkels
Wat moet Loo zonder Willem Eijkels? SV Loo, het plaatselijke processiecomité, schuttersvereniging Willem Tell en carnavalsvereniging De Nathalzen, ze kunnen allemaal op hem rekenen. En dat al jarenlang.

Ronald Hengeveld en Jos Bisselink
Ronald Hengeveld en Jos Bisselink kregen een welverdiend lintje omdat ze beiden sinds 2000 lid zijn van de vrijwillige brandweer van Duiven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden