Werner en Daniëlle Willems poseren met de overige deelnemers aan de Noordkaap Challenge.
Werner en Daniëlle Willems poseren met de overige deelnemers aan de Noordkaap Challenge.

Acht mille voor AED-netwerk

De Noordkaap Challenge van Werner en Daniëlle Willems uit Duiven heeft uiteindelijk bijna 8.000 euro opgeleverd voor het AED-netwerk in de gemeente Duiven. “Een prachtig bedrag waar we erg blij mee zijn”, zegt Werner Willems, die voorzitter is van de Stichting AED-Netwerk .

Begin februari stapten Werner en Daniëlle in de bestickerde ‘rallyauto’ om de sneeuw in Scandinavië te trotseren. “Het was een indrukwekkende ervaring”, aldus Werner. “Met onze Audi A3 e-tron hybride reden we door besneeuwde landschappen. De Noordkaap Challenge is een fantastische roadtrip van totaal ruim 7.000 km naar het meest noordelijke puntje van Europa en weer terug. Soms was het spekglad. Wij zijn er ook niet helemaal ongeschonden uitgekomen. We moesten uitwijken voor een rendier, waardoor we in een sneeuwmuur terecht kwamen. De schade is met duct tape verholpen."

De opbrengst van de Noordkaap Challenge gebruikt de Stichting AED-Netwerk gemeente Duiven voor de opleiding van docenten, die reanimatiecursussen verzorgen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden