Helga van den Aardweg  (l) activiteitenbegeleidster en Nancy Raben, teammanager van Thuvine.
Helga van den Aardweg (l) activiteitenbegeleidster en Nancy Raben, teammanager van Thuvine.

Tablet voor bewoners Thuvine

‘Vrienden van Thuvine’ is een stichting die met ‘extra dingen’ probeert het leefklimaat voor de bewoners van Thuvine in Duiven te verbeteren. Onlangs schonken ze een tablet aan het woonzorgcentrum, zodat bewoners beeld- en geluidcontact kunnen hebben met familie en bekenden.

Het verzoek aan de ‘Vrienden’ kwam van activiteitenbegeleidster Helga van den Aardweg van Thuvine. Voorzitter Gerard de Bruijn hoefde vervolgens niet lang na te denken. “Een prima idee. We hebben de tablet gelijk aangeschaft. De volgende dag al waren de eerste bewoners ermee in contact met dierbaren.”

Helga van den Aardweg kwam tot haar verzoek omdat ze iedere dag ziet hoe moeilijk veel bewoners het hebben in deze coronatijd. Ze missen de bezoekjes van familie en vrienden, ook al snappen ze in veel gevallen dat het nu even niet anders kan. Thuvine heeft een vrijwilliger vrijgemaakt om bewoners te helpen met het gebruik van de tablet.

Gerard de Bruijn: “Contact via een tablet heeft niet dezelfde betekenis als een live-bezoekje, maar voor dit moment is het het beste alternatief. Ondertussen hopen we met z'n allen dat er gauw een eind komt aan deze situatie.”

Als het zover is blijft de tablet ter beschikking van Thuvine. Gerard: “Het is altijd handig zo’n ding te hebben. Er zijn ook bewoners die normaliter al weinig bezoek krijgen omdat familie en bekenden verderaf wonen. Die kunnen dan van de tablet gebruik blijven maken.”

Gerard de Bruijn toont begrip voor de maatregel van het kabinet om de verpleeghuizen te sluiten. “We hebben het over een kwetsbare groep mensen. Dan lijkt me dat je alles moet doen om te voorkomen dat corona toeslaat. Ik las van een zorgcentrum in Mook waar veel bewoners en medewerkers het virus hebben. Dat wil je ten koste van alles voorkomen.”

De Stichting ‘Vrienden van Thuvine’ bestaat ongeveer tien jaar. Al verschillende keren kon een zinvolle investering worden gedaan. Zo werd een paar jaar geleden op kosten van de ‘Vrienden’ de gemeenschappelijke binnentuin opgeknapt. Financiële middelen verkrijgt de stichting dankzij sponsoring en giften. Gerard de Bruijn: “Het gaat vaak om kleine bedragen, maar we zijn overal blij mee. Vele kleintjes maken ook een grote. Het is gewoon fijn dat we iets extra’s voor de bewoners kunnen doen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden