Johan Faber op Koningsdag in actie bij Thuvine.
Johan Faber op Koningsdag in actie bij Thuvine. (Mike Bekkers - Fotografie en Livemedia)

Zanger Johan Faber maakt bewoners Thuvine blij

De Arnhemse zanger Johan Faber sloot op Koningsdag een tour van vier weken af. In die periode zong hij op liefst zeventig locaties voor ouderen en zorgmedewerkers. Onderdeel van zijn marathon op de slotdag was een optreden bij woonzorgcentrum Thuvine in Duiven.

Johan Faber heeft de tijd in deze coronaperiode. De school in Velp waaraan hij als conciërge is verbonden zit dicht. Dat bracht hem op het idee mensen blij te maken met zijn grote hobby: zingen. Zijn repertoire: Nederlandstalig.

De reacties waren overweldigend. Tal van zorginstellingen reageerden. Ook omdat Johan Faber gratis optreedt. De kosten betaalt hij uit eigen zak. Wat hij ervoor terugkrijgt zijn veel dankbare gezichten van mensen die even de zinnen hebben kunnen verzetten in deze droefgeestige tijd.

Op Koningsdag sloot Faber zijn tour af met tien optredens van een halfuur. Hij begon steeds met het Wilhelmus om de mensen in de stemming te brengen. Daarna zong hij bekende liedjes, waaronder ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld. Een nummer dat altijd op positieve reacties van ouderen kan rekenen. Sonneveld was een Nederlandse cabaretier. Hij overleed in 1974. Een commercial van Eneco is gebouwd rond het nummer ‘Het Dorp’.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden