Joep Spaan poseert voor het kleurrijke spandoek dat zijn familie zondag bij zijn huis in de wijk De Woerd had opgehangen.
Joep Spaan poseert voor het kleurrijke spandoek dat zijn familie zondag bij zijn huis in de wijk De Woerd had opgehangen. (Foto: Irma Rutten)

Familie vergeet verjaardag van Joep Spaan (90) niet

Wat baalde Duivenaar Joep Spaan. Dat vermaledijde coronavirus zat ook het feest ter gelegenheid van zijn 90e verjaardag op 10 mei in de weg. Gelukkig werd het toch nog gezellig.

Tot zijn grote verrassing feliciteerden de neven en nichten van zijn zussen Dora en Fia hem op gepaste afstand en versierden ze het huis. Ook werd hij toegezongen: ‘Lang zal hij leven’. Na deze aubade waren er bloemen, een borreltje, aardbeien en verse paling, waar Joep Spaan zo dol op is. Ook was er koffie met gebak geregeld. Dat er veel koffie werd gezet was Joep al wel opgevallen, maar waarom, daar kwam hij pas later achter.

Joep Spaan is een geboren en getogen Duivenaar. Sterker nog: hij woont op de boerderij in de wijk De Woerd, waar hij samen met zijn drie broers en drie zussen opgroeide in het gezin van Theo en Aleida Spaan. Joep had zich voorgenomen zijn 90e verjaardag niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Samen met familieleden, buurtgenoten en vrienden wilde hij er een groot feest van maken. De teleurstelling over het feit dat het niet door kon gaan was dan ook groot. Maar Joep Spaan genoot van de aandacht die er toch was voor zijn bijzondere verjaardag. Zichtbaar geëmotioneerd liet hij weten dat zijn feestje er zeker nog gaat komen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden