EHBO'er Martin Jansen, 'de man die altijd net een stapje verder ging’.
EHBO'er Martin Jansen, 'de man die altijd net een stapje verder ging’.

EHBO Duiven treurt om overlijden Martin Jansen

Erelid Martin Jansen (1938) van EHBO Duiven is overleden. De afdeling meldt 'met verslagenheid te hebben kennisgenomen van zijn verscheiden'.

Martin Jansen heeft veel betekend voor EHBO Duiven. Naast erelid was hij oud-bestuurslid en voormalig instructeur van de vereniging. Voor zijn verdiensten kreeg hij vorig jaar een Koninklijke onderscheiding. Eerder al verleende de Nationale Bond hem het Bondskruis Eerste Klasse Goud.

Martin Jansen haalde in 1976 zijn EHBO-diploma. Vanaf 1977 maakte hij deel uit van een succesvolle wedstrijdgroep. In 1980 slaagde Martin Jansen voor de kader-instructeursopleiding. Vanaf dat moment richtte hij zich op het lesgeven, ook in Didam. Na het wegvallen van de toenmalige voorzitter/instructeur in 1985 nam Martin het voortouw. Velen herinneren zich zijn ‘duimen-in-het-verband’-actie tijdens het 50-jarig bestaan in 1989. Een actie waarmee EHBO Duiven veel goodwill verwierf. Toen de vereniging een aantal jaren geleden in de luwte dreigde te raken, was het weer Martin Jansen die, samen met anderen, voor nieuw leven in de brouwerij zorgde. Daarnaast was hij de stuwende kracht in het verbeteren van de samenwerking tussen de EHBO-afdelingen in de Liemers.

Tijdens de algemene ledenvergadering 2019 legde Martin Jansen zijn secretarisfunctie neer. Daarmee kwam een eind aan 43 jaar actieve inzet. EHBO Duiven meldt dat Martin Jansen in de herinnering zal blijven als een ‘toegankelijke, humorvolle man, die altijd net een stapje verder ging’.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden