Pastoor Thanh Ta toont de vastenkalender met informatie over het project voor gehandicapten in Vietnam.
Pastoor Thanh Ta toont de vastenkalender met informatie over het project voor gehandicapten in Vietnam. (Foto: René Nijhuis)

Vastenactieproject pastoor Thanh Ta in Liemerse parochies een groot succes

Het gezamenlijke vastenproject van de Liemerse parochies Sint Willibrordus te Zevenaar en Gabriël te Didam ten behoeve van gehandicapten in het geboorteland van pastoor Thanh Ta is, ondanks de uitbraak van het coronavirus medio maart, een groot succes geweest. 

Er is tot nu toe een bedrag van veertien duizend euro opgehaald. Het streefbedrag was zestien duizend euro. De pastoor spreekt van een onverwacht groot bedrag, wat hem van dankbaarheid vervult. Thanh Ta is pastoor van de Sint Willibrordus: ‘We waren net begonnen met campagne voeren voor het project toen het coronavirus roet in het eten gooide. Alle publieke kerkelijke activiteiten werden afgelast, zo ook die rondom het vastenproject. 

Er stonden nog leuke en gemeenschap-verbindende activiteiten op het programma, in zowel mijn parochie als in de buurparochie Gabriël te Didam, die ook het project ondersteunt. Het ging nog om zes publieke thema-vieringen, vier solidariteitsmaaltijden en de verkoop van spullen waaronder handwerken uit Vietnam. Er was ook een voorgenomen spaaractie door kinderen van een lagere school. Maar ook spaarpotacties van eerste communicanten. Uiteindelijk niets van dat al, vanwege het coronavirus. En toch nog zoveel opgehaald, of beter gezegd door parochianen gegeven. Ik ben ontroerd’, zegt de pastoor.

Nu het projectperiode (van Aswoensdag 26 februari tot Pinksteren 31 mei) bijna teneinde is zullen de twee parochies het vastenproject voor dit jaar officieel gaan afsluiten. Dat zal plaatsvinden in een Online Viering. Vanwege het coronavirus zijn er namelijk nog geen publieke vieringen in kerken mogelijk. Vooraf aan de Online Mis zal een korte film over het werk van de zusters in het gehandicaptencentrum in Vietnam getoond worden. Pastores van de beide parochies zullen samen voorgaan in deze Online Mis. De muzikale begeleiding zal deze keer komen van een klein Vietnamees koor gezelschap met vier zangers en zangeressen; dit vanwege de veiligheidsmaatregelen van het RIVM. 

De Online Mis  wordt uitgezonden op zondag 24 mei aanstaande om 9.30 uur. U kunt de viering via internet volgen op de youtube kanalen van de beide parochies.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden