Links Gerjo Schepers en rechts Egon Zweers.
Links Gerjo Schepers en rechts Egon Zweers.

Liemers Vitaal zet in op beweging

Kom in beweging! Die oproep doen de vrienden Egon Zweers uit Duiven en voormalig Duivenaar Gerjo Schepers uit Otterlo. Het project dat ze hebben opgetuigd heet: Liemers Vitaal. Meedoen betekent automatisch dat je je inzet voor goede doelen, zoals medewerkers in de zorg en lokale ondernemers die het moeilijk hebben.

Onder het motto ‘Van klappen naar fietsen en stappen’ worden inwoners van de Liemers gemotiveerd letterlijk in beweging te komen. Wandelen, hardlopen, fietsen, alles is goed. Met sportief bewegen zijn zogenaamde fitcoins te verdienen, die kunnen worden gedoneerd aan goede doelen. Gerjo Schepers: “We kunnen wel langs de zijlijn gaan staan klappen, maar veel beter is om te kijken of we echt iets kunnen betekenen voor al die fantastische mensen die onze regio dragen.”

Zweers en Schepers verwijzen naar wetenschappers die ons op het hart drukken in deze coronatijd vooral fysiek in beweging te blijven. Bewegen verhoogt de weerstand en versterkt het immuunsysteem. Voor de uitvoering van Liemers Vitaal hebben ze samenwerking gezocht met It'sMyLife. Een innovatief platform van lokale communities die zelf de regie nemen over hun gezondheid. Met de gratis It'sMyLife-app kunnen deelnemers fitcoins sparen. Elke duizend stappen bijvoorbeeld worden beloond met één fitcoin. De gespaarde, virtuele munten kunnen vervolgens worden gedoneerd aan ‘helden’, zoals vrijwilligers, vakkenvullers en zorgmedewerkers. Egon Zweers: “Met Liemers Vitaal combineren we bewegen, het ondersteunen van goede doelen en het steunen van lokale ondernemers. Zelf loop ik veel hard en ik fiets naar mijn werk in Arnhem. Dat levert behoorlijk wat fitcoins op en zo draag ik bij aan het sterker maken van de Liemers, de regio waar ik met veel plezier woon.”

Met hulp van de provincie Gelderland zijn inmiddels vier acties opgezet. Bij De Groene Schuur in Groessen en De Pompernikkel in Duiven kunnen fitcoins worden ingewisseld voor respectievelijk een groentepakket en een delicatessenpakket, en bij Bloemen Bij Joey in Duiven en De Bloemenhoek in Westervoort voor een bloemetje. Egon Zweers: “We hopen snel meer partijen bij de actie te betrekken. Daarover zijn we in gesprek.”

Het initiatief kan ook worden gesteund door bij de aangesloten ondernemers bonnen te kopen. Die worden dan in de catalogus van Liemers Vitaal opgenomen.

Meedoen begint met het downloaden van de It’sMyLife-app. Vul als bedrijfscode in: De Liemers Vitaal (met spaties en hoofdletters). De koppeling van de app met smartphone, stappenteller of fitbit is eenvoudig. Na het invullen van een paar vragen (de app is AVG-proof) kan het bewegen beginnen. Alle deelnemers krijgen 100 fitcoins als startbonus.

Meer informatie op www.liemersvitaal.nl. Iedereen die (aanvullende) ideeën heeft kan via deze site contact opnemen met Egon Zweers en Gerjo Schepers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden