Karin Bouwmeister op een terras op het Remigiusplein in Duiven: "Het maatwerk dat nodig is moeten we kunnen leveren."
Karin Bouwmeister op een terras op het Remigiusplein in Duiven: "Het maatwerk dat nodig is moeten we kunnen leveren."

Karin Bouwmeister pleit voor grotere terrassen

Met ingang van 1 juni mogen terrassen onder strenge voorwaarden weer open. Belangrijk is dat de bezoekersaantallen beheersbaar blijven. De anderhalve metermaatregel en hygiënemaatregelen blijven onverkort van kracht, net als triage.

Om binnen de voorwaarden de nodige mensen kwijt te kunnen, maken horecaondernemers zich sterk voor grotere terrassen. In Duiven krijgen ze steun van Karin Bouwmeister-Booltink van de DOED-fractie in de gemeenteraad. Karin: “De horeca heeft het moeilijk, dat is algemeen bekend. Als er dan weer iets kan, moet je ook zorgen dat het zoden aan de dijk zet. Daarom willen we graag dat de ondernemers een groter deel van de openbare ruimte mogen gebruiken voor hun terrassen.”

Ze benadert het probleem niet alleen van de kant van de ondernemers. Karin: “Met het nieuw ingerichte Remigiusplein hebben we een echt centrumplein. Het is ook voor de inwoners en de gemeente van belang dat de horecabedrijven de crisis overleven.”

Aan ruimte ontbreekt het volgens Karin Bouwmeister niet. “Er is ruimte zat. Een kwestie van een beetje passen en meten. Dat maatwerk moeten we als gemeente kunnen leveren. Ik heb er vertrouwen in dat er snel een oplossing komt voor de horecaondernemers.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden