Dit jaar in september geen Bert Timmer Memorial Loop

Zondag 6 september is nog een eind weg, maar toch heeft de organisatie van de jaarlijkse Bert Timmer Memorial Loop besloten de wedstrijd van dit jaar niet door te laten gaan.

Een begrijpelijke beslissing. Bij de organisatie van een hardloopwedstrijd komt heel wat kijken en het is nu eenmaal nog uiterst onzeker hoe de wereld er over dik drie maanden uitziet. Met name zorgen over de veiligheid en gezondheid van de lopers, vrijwilligers en toeschouwers hebben de organisatie ertoe doen besluiten de loop af te gelasten. Liefhebbers moeten wachten tot 2021. De loop zal dan worden gehouden op zondag 5 september.

De Bert Timmer Memorial Loop is een evenement dat wordt georganiseerd door de Duivense loopgroep FRoS (Fun Running on Sunday). De loop in het Horsterpark omvat recreatieve wedstrijdlopen van 5 en 10 kilometer, alsmede jeugdlopen van 500 en 1000 meter. Dit jaar zou de achtste editie worden gehouden. Een deel van de opbrengst is ieder jaar bestemd voor een goed doel.

De loop is vernoemd naar Bert Timmer. Een recreatieve hardloper uit Duiven die in 2012 op 56-jarige leeftijd overleed, nadat hij na een duurloop een hartaanval had gekregen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden