V.l.n.r. in Hof van Hamerden: Rob, Hans en Maaike Rouwendaal, Coen en Linda Vleeming, Janine en Roy Hilders.
V.l.n.r. in Hof van Hamerden: Rob, Hans en Maaike Rouwendaal, Coen en Linda Vleeming, Janine en Roy Hilders. (Foto: Rene Nijhuis)

"Droomhuis gevonden in eigen dorp"

Ze waren op zoek naar een groot huis in een mooie omgeving en ze vonden het in Westervoort, nota bene het dorp waar drie van de vier geboren en getogen zijn. ‘Ze’ zijn Coen en Linda Vleeming en Janine en Roy Hilvers. Ze wonen sinds enkele maanden in ‘Hof van Hamerden’, het voorlopig laatste nieuwbouwwijkje van Westervoort en het nieuwe visitekaartje van het dorp.

Hof van Hamerden ligt achter het rijksmonument Huis Hamerden, op de hoek Hamersestraat-Rivierweg. De 23 woningen worden gerealiseerd door de Van Rouwendaal Groep, die ook Huis Hamerden in oude glorie hebben hersteld. Onlangs is begonnen met de laatste fase. Er zijn nog vijf boerderijwoningen te koop. De woningen hebben met elkaar gemeen dat ze erg groot zijn, met mogelijkheid tot wel zeven slaapkamers.

Groter huis
De twee gezinnen waren op zoek naar een groter huis. Janine en Roy Hilvers hebben vier kinderen en Coen en Linda Vleeming hebben er vijf. Maar veel huizen voldeden niet aan hun eisen of waren te duur. Totdat ze Hof van Hamerden ontdekten. Janine Hilvers: “Het sprak meteen aan. Niet alleen de grootte van het huis, maar ook het wooncomfort, de ruime tuin, de centrale ligging en de landelijke uitstraling.”

Functioneel
Een belangrijk criterium was ook de invloed als koper op de indeling en afwerking. Linda Vleeming: “We hebben de keuken verplaatst, een werkkamer gecreëerd en de garage als bergruimte ingericht. Dat maakt deze huizen enorm functioneel.” Bij Janine en Roy Hilvers is de garage nu speelkamer en Roy heeft als zelfstandig hypotheekadviseur uiteraard een werkkamer. Verder veranderden ze niet heel veel, omdat ze het huis ook kozen vanwege de indeling die de architect bedacht had.

Energieneutraal
Niet doorslaggevend maar wel belangrijk voor beide stellen was dat de woningen energieneutraal zijn. De stroom komt van eigen zonnepanelen op een veld aan de rand van het wijkje. Door een warmtepomp te gebruiken is er geen gas nodig. Janine Hilvers: “Dat was voor ons een extra reden om voor Hof van Hamerden te kiezen. Groen en duurzaam is de toekomst en het telt natuurlijk ook mee in het financiële plaatje.”

Mooi stukje natuur
Als toegift noemen beide stellen de omgeving. Hof van Hamerden grenst direct aan een natuurgebied van Stichting Natuurmonumenten. Coen Vleeming woont al zijn hele leven in Westervoort. “Ik heb vroeger geschaatst op de vijver, maar het bos eromheen was er nog niet. Ik wist eerlijk gezegd niet dat Westervoort zo’n mooi stukje natuur herbergt. Zeker ook voor kinderen is het hier ideaal wonen.” Meer informatie staat op hofvanhamerden.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden