De tachtigjarige Udo Friedel met de cadeaumand die hij ter gelegenheid van zijn verjaardag kreeg van de jumelagecomités van Gemünden am Main en Duiven.
De tachtigjarige Udo Friedel met de cadeaumand die hij ter gelegenheid van zijn verjaardag kreeg van de jumelagecomités van Gemünden am Main en Duiven.

Gemündenaar Udo Friedel koestert stedenband

Volgende maand bestaat de stedenband tussen Duiven en Gemünden am Main 32 jaar. Veel aandacht zal er dit keer niet voor zijn vanwege de coronaperikelen, maar vergeten doen de gemeenten elkaar niet.

Udo Friedel is een man die zich onvermoeibaar voor de stedenband inzet. Hij was ooit een van de eerste Gemündenaren die Duiven bezocht en hij is nog steeds bestuurslid van het plaatselijke jumelagecomité, waarvan zijn vrouw Ria jarenlang voorzitter was.

Onlangs vierde hij zijn tachtigste verjaardag en die lieten beide jumelagecomités niet ongemerkt voorbijgaan. Als dank voor zijn inzet kreeg Udo een prachtige cadeaumand. Het feest dat hij had gepland ging niet door, maar uitstel wordt geen afstel als het aan de Gemündenaar ligt. Udo moest het gegeven de omstandigheden doen met wat telefoontjes en zijn zoons kwamen langs met ‘Schweinenbraten’ en zelfgemaakte ‘Kuchen’.

Het aangaan van een stedenband werd in de vorige eeuw gestimuleerd door de EEG (de huidige Europese Unie). De gedachte erachter was dat contacten tussen inwoners zouden bijdragen aan de eenwording. Aan de band tussen Duiven en Gemünden wordt al meer dan dertig jaar op diverse wijze invulling gegeven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden