Burgemeester Huub Hieltjes houdt keurig afstand als hij Arend en Aaltje Jansen komt feliciteren met hun briljanten huwelijksfeest.
Burgemeester Huub Hieltjes houdt keurig afstand als hij Arend en Aaltje Jansen komt feliciteren met hun briljanten huwelijksfeest.

Al zeventig jaar bij elkaar, maar ‘nog helemaal verliefd’

Wat zou Arend Jansen (88) moeten zonder Aaltje Jansen-Megchelenbrink (87)? En andersom: wat zou Aaltje moeten zonder Arend? Niets waarschijnlijk. Ze lijken voor elkaar gemaakt en zijn al zeventig jaar samen.

Deze maand vierden ze hun briljanten huwelijksfeest, 65 jaar getrouwd. Maar daarvoor hadden ze al vijf jaar verkering. Zeventig jaar samen dus.

Arend komt uit Rheden, Aaltje uit Velp. Hij wilde Rheden nooit uit, maar eenmaal wonend aan de Piccolostraat, raakten ze verknocht aan Duiven. Ze woonden ook nog aan de Simon Vestdijkstraat en sinds begin dit jaar, om gezondheidsredenen, in verzorgingshuis de Liemerije.

Arend Jansen werkte 38 jaar als internationaal chauffeur bij TNT. Het echtpaar kreeg twee kinderen, een zoon en een dochter. Beiden wonen ook in Duiven. Er zijn vier kleinkinderen en negen achterkleinkinderen. In aangepaste vorm, met microfoons en de schuifpui ertussen, genoten ze van het felicitatiebezoek van burgemeester Huub Hieltjes. Vooral Aaltje zat op de praatstoel. Schoondochter Jacqueline: “Het is lastig voor ze met die corona, maar gelukkig zijn ze samen. Ze zijn ook nog helemaal verliefd. Ze houden voortdurend elkaars hand vast. Zelfs in bed, als ze slapen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden