De kathedraal van de Liemers in Groessen.
De kathedraal van de Liemers in Groessen.

Vastenproject Willibrordus- parochie: liefst 14.000 euro

Het gezamenlijke vastenproject van de rooms-katholieke Liemerse parochies Sint Willibrordus en Gabriël heeft ondanks de coronacrisis 14.000 euro opgebracht. Maar net iets minder dan de 16.000 waarop was ingezet.

De actie voor een centrum voor gehandicapten in Vietnam was nog maar net begonnen of de ziekte Covid-19 nam bezit van het land. Kerkdiensten en andere geplande bijeenkomsten zoals gezamenlijke maaltijden konden niet doorgaan. Dat bemoeilijkte het inzamelen van geld aanzienlijk. Desondanks werd 14.000 euro opgehaald. Zeer tot tevredenheid van pastoor Thanh Ta van de Willibrordus-parochie. Thanh Ta is zelf afkomstig uit Vietnam en hij was ook degene die de gehandicaptenopvang in dat land voorstelde als goede doel van de vastenactie in de Liemers dit jaar. “Ik ben ontroerd”, aldus Thanh Ta. Het bedrag wordt vanuit de landelijke Vastenactie van de RK-kerk met de helft aangevuld tot 21.000 euro.

Het vastenproject werd zondag 24 mei afgesloten met een viering die online kon worden gevolgd. Daaraan werkte ook mee een Vietnamees koortje met vier zangers en zangeressen. De online-dienst werd voorafgegaan door een korte film over het werk van zusters met gehandicapten in Vietnam.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden