V.l.n.r.: Rob Gieling van het zalencentrum, Theo Wolters van De Stokhorst, Sjef Holland van de sociëteit en Nick Gieling.
V.l.n.r.: Rob Gieling van het zalencentrum, Theo Wolters van De Stokhorst, Sjef Holland van de sociëteit en Nick Gieling.

Heerlijke aspergemaaltijd voor leden van Senioren Sociëteit

Twintig vrijwilligers zorgen ervoor dat ruim 200 leden van Senioren Sociëteit Groessen op woensdag 20 mei een heerlijke aspergemaaltijd kregen thuisbezorgd. Daar betaalden ze slechts 5 euro voor. Een actie van de sociëteit in samenwerking met twee Groessense bedrijven: Fruitkwekerij De Stokhorst en Zalencentrum Gieling.

Veel verenigingen en organisaties bedenken zich wat ze in deze vervelende tijd voor hun leden of mensen die betrokken zijn kunnen doen. Zo ook Senioren Sociëteit Groessen en de uitkomst van het beraad was bijzonder: een aspergemaaltijd. Dat het idee letterlijk in de smaak viel, bewijst het aantal inschrijvers: welgeteld 216 van de 230 leden zagen zo’n lekkere maaltijd voor een habbekrats wel zitten.

Werk aan de winkel dus voor de initiatiefnemers, maar dat is mensen als Sjef Holland, Bart van Kerkhoff, Kees Willemsen (van de sociëteit), Theo en Anja Wolters (van De Stokhorst) en Rob en Nick Gieling (van het zalencentrum) wel toevertrouwd. Voorzitter Sjef Holland van de Senioren Sociëteit: “Normaal gesproken komen we maandelijks bij elkaar voor een gezellige ontmoeting. Daarnaast hebben we maandelijks een aanschuifdiner. Zowel van de bijeenkomsten als van de diners is de laatste maanden niets terecht gekomen. Als bestuur wilden graag iets doen richting onze leden en dat is gelukt.”

Dat De Stokhorst en Gieling erbij werden betrokken is niet zo vreemd. Sjef Holland: “Twee echte Groessense bedrijven. Het zalencentrum is ons thuishonk en via De Stokhorst hadden we rond Pasen ook al een fruitzakje voor onze leden geregeld. Het is een fruitkwekerij, maar ze verkopen veel meer dan appels en peren. Theo Wolters kon asperges regelen, zo is het gekomen.”

De maaltijd die bij de leden werd bezorgd mocht er zijn: aspergesoep, asperges met ham, een hard gekookt eitje en krielaardappeltjes, een dessert met aardbeien en ook nog een flesje puur appelsap (van De Stokhorst uiteraard). En dat voor 5 euro. Sjef Holland: “Vanuit onze kas moet er wel iets bij, maar dat doen we graag. Het is bovendien leuk om te zien hoe enthousiast zo’n idee werd opgepakt door De Stokhorst en Gieling. Dat is echt Groessen.”

De Senioren Sociëteit is een laagdrempelige vereniging voor Groessense vijftigplussers. Het lidmaatschapsgeld bedraagt slechts 25 euro per jaar. Iedere maand zijn er bijeenkomsten en er worden regelmatig uitstapjes en andere activiteiten georganiseerd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden