Niels Schoterman van Interstap overhandigt een tablet aan Johan Corbijn. Achter Harry van den Berg (l) en Ben Seeger.
Niels Schoterman van Interstap overhandigt een tablet aan Johan Corbijn. Achter Harry van den Berg (l) en Ben Seeger.

Interstap regelt tablets voor deelnemers dagbesteding

Alle vijftien deelnemers aan de dagbesteding van Interstap in het Deltahuis aan de Uitterweert in Westervoort hebben een tablet in bruikleen gekregen. Dé manier om in deze tijd contact te houden met de buitenwereld.

Interstap begeleidt mensen met en zonder uitkering die op zoek zijn naar een passende baan. Nadat het bedrijf eerder online-trainingen opzette voor werkzoekenden, zijn nu tablets geregeld voor de deelnemers aan de dagbesteding. Normaliter komen ze twee ochtenden in de week bij elkaar.

Henri Sanders van Interstap: “Vanwege de corona hebben we de dagopvang moeten sluiten en dan verwatert het contact. Toen onze locatiemanager Niels Schoterman onlangs belde met één van de deelnemers kreeg hij als reactie: ‘Wat fijn dat je belt, ik dacht dat jullie me vergeten waren’. Zo’n opmerking geeft aan hoe belangrijk de opvang is. Daarop hebben we actie ondernomen.”

Die actie bestond uit het aanvragen van een subsidie bij de provincie voor vijftien tablets. De subsidie werd toegekend en inmiddels zijn de tablets uitgereikt. Henri Sanders: “De mensen kunnen nu met de tablet contact met ons en met elkaar onderhouden. Dat werkt goed. Er een spelletje op spelen? Natuurlijk, dat kan ook. De tablet staat tot hun beschikking.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden