Archieffoto Duuve te Gek! uit 2018.
Archieffoto Duuve te Gek! uit 2018.

'Duuve te Gek' gaat ook dit jaar in september niet door

Tijdens ‘Duuve te Gek’, altijd op de laatste zondag van september, presenteren verenigingen, sportclubs, andere organisaties en kunstenaars zich aan de inwoners. Voor het tweede achtereenvolgende jaar echter gaat de happening niet door.

Jarenlang kon je op de laatste zondag van september ‘blind’ een buitenactiviteit organiseren. Van goed weer was je bijna verzekerd. Tot vorig jaar. Grote delen van de dag kwam het met bakken uit de lucht. De weervoorspellers hadden dat zien aankomen en daarom besloot organisator SPOED al op vrijdag ‘Duuve te Gek’ af te gelasten.

Dit jaar gebeurt datzelfde niet twee dagen maar vier maanden van te voren. Uiteraard is corona de spelbreker. SPOED schat in dat het lastig wordt een vergunning te krijgen voor een grootschalig evenement in september. Dan kun je wel voorbereidingen treffen, maar dat is een beetje zonde van de tijd en energie. De organisatie kijkt uiteraard ook naar de financiële kant. Het kost geld om ingehuurde acts af te zeggen, maar nu afzeggen kost minder dan op het laatste moment afzeggen.

‘We balen enorm’, schrijft SPOED in een persbericht, ‘maar hopen dat we volgend jaar weer als vanouds met elkaar ‘Duuve te Gek’ mogen beleven’.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden