De kathedraal van de Liemers in Groessen.
De kathedraal van de Liemers in Groessen.

Hoorzitting kerksluiting Groessen nu op 8 juli

Op woensdag 8 juli kunnen parochianen van de Heilige Andreaskerk in Groessen hun visie geven op de voorgenomen sluiting van het godshuis. Van 19.30 tot 20.30 uur die dag belegt de Willibrordusparochie een hoorzitting in zaal Gieling.

De zittingen over de kerksluitingen in de Liemers zouden al in maart worden gehouden. Vanwege de uitbraak van het coronavirus ging dat toen niet door. Nu de richtlijnen zijn versoepeld is een reeks nieuwe bijeenkomsten gepland, met inachtneming van de maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan.

De hoorzittingen zijn bedoeld voor parochianen die hun bezwaren tegen de sluiting kenbaar willen maken, of een eigen zienswijze onder de aandacht willen brengen. De inbreng wordt genotuleerd en gaat deel uitmaken van het dossier. Op basis van het dossier neemt de bisschop uiteindelijk een beslissing over het al dan niet onttrekken van de kerk aan de eredienst. Let op: de hoorzittingen zijn géén informatie- of discussiebijeenkomsten.

Vooraf aanmelden (uiterlijk tot één werkdag voor de zitting) is verplicht, telefoon: 0316 820 956, email: team@rkliemers.nl. Tot twee weken na de zitting kunnen zienswijzen ook schriftelijk worden ingediend. Per email of op het adres: Kerkstraat 2, 6901 AB Zevenaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden