Arjan Schoock uit Wijchen is de man die het komend seizoen bij het eerste damesteam van HV Duiven voor het zeggen krijgt.
Arjan Schoock uit Wijchen is de man die het komend seizoen bij het eerste damesteam van HV Duiven voor het zeggen krijgt.

Ex-international nieuwe trainer dames 1 HV Duiven

Handbalvereniging Duiven heeft nieuwe trainers aangesteld voor de eerste selecties. Voor dames 1 is een ex-international binnengehaald: Arjan Schoock. Heren 1 staat in het nieuwe seizoen onder leiding van een duo: Fred Wieland en Ben Klaassen.

Arjan Schoock neemt in zijn bagage een imposante handbalcarrière als doelman mee. Hij keepte meerdere jaren in de Nederlandse Eredivisie bij onder meer AHV Swift en Tachos Waalwijk. De Wijchenaar maakte ook minuten in de tweede Bundesliga bij MT Melsungen en hij speelde voor Oranje. Opvallend was zijn korte uitstapje in 2005 naar het zaalvoetbal.

Bij HV Duiven gaat Arjan Schoock aan de slag met een jonge, talentvolle groep. Schoock is aangesteld voor komend seizoen met een optie voor nog twee seizoenen. "Ik ga proberen het beste in de speelsters naar boven te halen en dan zullen we zien hoever we als team komen. Op voorhand mikken we op de bovenste regionen van de tweede klasse."

Dames 2 komt in het nieuwe seizoen onder de hoede van Alphons Boshoven. Hij komt over van OBW.

Heren
Bij de heren van HV Duiven gaan Fred Wieland en Ben Klaassen het samen doen, al ligt de eindverantwoording bij eerstgenoemde. Wieland is geen onbekende in Duiven. Vorig seizoen stond de oefenmeester ook al voor de herengroep, maar moest hij vanwege privéomstandigheden stoppen. HV Duiven heren 1 komt uit in de Hoofdklasse A.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden