De middenstip van het oude veld is er vast uit. Vlnr: de stuurgroepleden Eric Veenis, Emiel Cellamare en Mick Zieren van De Westerduiven.
De middenstip van het oude veld is er vast uit. Vlnr: de stuurgroepleden Eric Veenis, Emiel Cellamare en Mick Zieren van De Westerduiven.

De Westerduiven krijgt nieuw veld

Op het sportpark van MHC De Westerduiven aan de Westsingel in Duiven is een begin gemaakt met het vervangen van de kunstgrasmat op veld 2. De Antea Group Sport legt er in opdracht van de gemeente een gloednieuw waterveld aan. Zeer tot tevredenheid van de hockeyclub.

Lekker sporten begint met een goed veld en goed materiaal. Wat dat betreft had De Westerduiven het al best aardig voor elkaar. Met een waterveld echter wordt nog een stapje voorwaarts gezet. Een waterveld geldt als het beste van het beste in hockeyland. Het voordeel van zo’n veld boven een semi-waterveld of een zand-ingestrooid kunstgrasveld, is dat het spel sneller gaat. Ook kunnen bepaalde technieken er makkelijker op worden uitgevoerd. En de kans op blessures is kleiner. In de Hoofdklassen (de hoogste klassen) is spelen op een waterveld verplicht.

Het was dus wel duidelijk waar De Westerduiven een voorkeur voor had, toen de gemeente, de sportparkeigenaar, de clubbestuurders duidelijk maakte dat het kunstgras op veld 2 aan vervanging toe was: voor een waterveld. Club en gemeente gingen in gesprek en de uitkomst is dat De Westerduiven haar zin krijgt. Het kost wat (370.000 euro), maar dan heb je ook wat. Voorzitter Emiel Cellamare (50): “We zijn heel blij dat de gemeente tot deze investering heeft besloten. Het alternatief was een semi-waterveld, zoals op ons hoofdveld. Dat is mooi, maar als je als hockeyvereniging echt wat wilt, moet je beschikken over een volledig waterveld. Het is fantastisch dat het over een paar weken zover is.”

Hoewel de aannemer alle werkzaamheden voor haar rekening neemt, trapte De Westerduiven de vervanging van het tapijt zelf af. De stuurgroepleden Emiel Cellamare, Eric Venis en Mick Zieren (Joris van Wijk was afwezig) sneden symbolisch de middenstip uit het oude veld. De ingelijste stip krijgt een plaatsje in het clubhuis, naast de lijst met de oude stip van het al eerder vervangen kunstgras van veld 1.

Overigens is het nog de vraag of de eerste teams hun wedstrijden op het waterveld gaan spelen. Veld 2 mag dan over enkele weken een prachtig waterveld zijn, het blijft veld 2. Veld 1, een semi-waterveld, grenst aan het clubhuis en is in principe het hoofdveld. Emiel Cellamare: “We gaan wel zien hoe dat loopt. Alleen op een waterveld kunnen trainen heeft ook al veel voordelen. Speel je uitwedstrijden op zo’n veld, dan is dat in de toekomst niet meer vreemd voor de spelers van onze teams.”

De voorzitter hoopt dat de opwaardering van het complex nog meer kinderen, jongeren en volwassenen doet besluiten te gaan hockeyen. Dat zou passen in het streven het ledental minimaal op het huidige niveau (een kleine 500) te houden. Emiel Cellamare: “Met alle coronaperikelen is het een lastige tijd voor sportclubs, ook voor ons. Je hoopt dat alles weer zo snel mogelijk normaal wordt, maar tegelijkertijd weet je dat het nog wel even kan duren. Hoe dan ook: nog even en we kunnen beschikken over een prachtig waterveld.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden