Eigenaar Chris Gradussen van de Jumbo-supermarkt in Duiven-Zuid: “Alles gaat eruit en alles komt er nieuw in."
Eigenaar Chris Gradussen van de Jumbo-supermarkt in Duiven-Zuid: “Alles gaat eruit en alles komt er nieuw in." (Foto: Studio 38c Remco Lassche)

Supermarkt compleet vernieuwd

Voor veel Duivenaren in Duiven-Zuid wordt het improviseren vanaf donderdag 25 juni. Vanaf die dag is Jumbo Eilandplein drie weken gesloten vanwege een grootscheepse verbouwing. Op woensdag 15 juli is de heropening van de supermarkt.

Geen winkeleigenaar wil zijn zaak drie weken op slot hebben, maar soms kan het niet anders. Zoals in het geval van Chris Gradussen, eigenaar van Jumbo Eilandplein en tevens van de Jumbo aan de Pastoriestraat in Duiven. De supermarkt aan het Eilandplein bestaat in de huidige vorm sinds 2011 en is aan het eind van haar economische levensduur.

Vooroplopen
Chris Gradussen: “We zouden nog wel twee jaar door kunnen klungelen, maar het moet toch een keer. Omdat we graag vooroplopen hebben we besloten het nu te doen. Het is wel jammer dat de verbouwing uitgerekend in coronatijd valt, waarin we afstand tot elkaar moeten houden. Het gaat nu bijna drie weken duren, terwijl het anders waarschijnlijk in twee weken was gelukt.”

Supermarktman
Jumbo-franchisenemer Chris Gradussen is een gelouterde supermarktman. Zijn opa en daarna zijn ouders hadden een supermarkt in Druten en zo maakte hij al jong kennis met het werk en alles wat erbij komt kijken. Na wat omzwervingen kwam hij terecht bij een supermarkt in Neede en daar viel zijn oog op de Super de Boer-winkel aan het Eilandplein in Duiven. In 2007 werd hij eigenaar en in 2011 volgde de ombouw naar Jumbo. In 2013 opende hij ook een Jumbo aan de Pastoriestraat in Duiven.

Gemoderniseerd
De formule van het supermarktconcern wordt voortdurend gemoderniseerd. Chris Gradussen kiest nu voor het nieuwste van het nieuwste. “Alles gaat eruit en alles komt er nieuw in. Volgens de nieuwste inzichten van Jumbo. Bijvoorbeeld qua kleurstelling en assortiment. De versafdeling wordt groter, net als de vleesafdeling en het diepvriesassortiment. Tevens komt er meer ruimte bij de kassa’s. Op milieugebied wordt het ook anders. Alles energiezuinig, zoals koelingen en lampen. Er is maar één ‘ding’ dat hetzelfde blijft: de medewerkers. We hebben een leuk team.”

Voor zijn klanten vindt Chris Gradussen de tijdelijke sluiting erg vervelend, maar hij hoopt dat ze begrijpen dat het niet anders kan. “De winkel aan de Pastoriestraat blijft natuurlijk open en we kijken of we voor ouderen een speciale service kunnen regelen. Dat ze een boodschappenlijstje inleveren en dat wij dan gewoon zorgen dat ze de spullen thuis krijgen geleverd.”

Jumbo Eilandplein Duiven sluit haar deuren op woensdag 24 juni om 18.00 uur. Diezelfde avond nog wordt er begonnen met de verbouwing. De heropening van de vernieuwde winkel is op woensdag 15 juli om 9.00 uur. Die gaat uiteraard gepaard met tal van speciale openingsaanbiedingen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden