Nolda Rouwenhorst (staand links), Amanda Wissink-Klijnhout (staand rechts) en Bart Hoesté (zittend) poseren met kinderen met hun mozaïek.
Nolda Rouwenhorst (staand links), Amanda Wissink-Klijnhout (staand rechts) en Bart Hoesté (zittend) poseren met kinderen met hun mozaïek. (Foto: René Nijhuis Fotografie)

Kinderen BSO kleuren tegeltjes voor kunstwerk

Ter herinnering aan de coronacrisis komen er in Duiven en Westervoort mozaïekkunstwerken. In Duiven op het Remigiusplein, in Westervoort onder aan de IJsselbrug. De kinderen van BSO Happy Faces in Duiven, gevestigd in basisschool Toermalijn, kleurden voor het project veertig tegeltjes.

Het idee was van Happy Faces-medewerker Nolda Rouwenhorst. Ze regelde de tegeltjes, zette de kinderen aan het werk en nam contact op met Bart Hoesté van Mikado, de organisatie die verantwoordelijk is voor de totstandkoming van het kunstwerk.

Nolda: “Het zijn eigenlijk geen tegeltjes, maar stukjes hout van verschillende vormen. Ze worden straks als een soort mozaïek in elkaar gelegd. Als er genoeg tegeltjes worden ingeleverd, denk ik dat het iets moois kan worden. Een bijzondere herinnering aan een heel bijzondere periode.”

De kinderen van BSO Happy Faces maakten er in ieder geval werk van. Bart Hoesté was maandag toen hij de tegeltjes kwam ophalen onder de indruk van het resultaat.

Nolda: “Op dit soort projecten haken we graag in. De kinderen leren er wat van en we leveren een bijdrage aan een groter geheel. Als het mozaïekkunstwerk er straks staat kunnen kinderen zeggen: ‘Kijk, dat tegeltje heb ik gekleurd’.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden