Andreaskerk Zevenaar.
Andreaskerk Zevenaar. (Foto: Kerkfotografie.nl)

Voor het eerst in drie-en-een-halve maand weer publieke viering parochie

In de parochie Sint Willibrordus zal er vanaf zondag 5 juli a.s., voor het eerst in drie-en-een-halve maand, weer een publieke Eucharistieviering zijn. Deze publieke viering vindt vooralsnog alleen in de H. Andreaskerk te Zevenaar, het Eucharistisch Centrum van de parochie plaats. 

Tot op heden vinden vanuit deze kerk de online vieringen plaats. Bij het opstarten van de publieke vieringen dienen de bedienaren, vrijwilligers en kerkgangers zich te houden aan de veiligheidsvoorschriften van het RIVM en/of de protocollen van Nederlandse bisschoppen. Een belangrijk onderdeel van die maatregel is de anderhalve meter afstand. Om deze reden kunnen er maximaal 80 kerkgangers de viering bijwonen. Dit is exclusief voorgangers en assistenten. Een andere voorwaarde is de verplichte reservering. Ook samenzang is (nog) niet toegestaan.

Het pastoraal team is verheugd, maar wil behoedzaam een nieuwe start maken. Om deze redenen zal er tot nader order nog geen fysieke Communie plaatsvinden tijdens de publieke vieringen. De voorwaarde was namelijk dat er een hoestscherm en een pincet aan te pas moeten komen om de Heilige Communie te mogen uitreiken. In plaats van een fysieke Communie-uitreiking, zal er een Geestelijke Communie zijn.

Deze vieringen leveren ongetwijfeld de nodige ervaringen op. Op basis daarvan en op basis van de wensen en gedachten van betrokkenen en bezoekers, hoopt de parochie na enige tijd over te kunnen gaan tot het houden van meer publieke vieringen op andere locaties. De publieke vieringen in de Andreaskerk te Zevenaar zullen ook live te volgen zijn via het YouTube kanaal van de parochie. Aanvang om 9.30 uur.

Via de website van de parochie www.rkliemers.nl is alle informatie te vinden. Ook een digitaal reserveringsformulier voor een kerkviering is daar te downloaden. Tot slot is er een korte voorlichtingsvideo beschikbaar via het YouTube kanaal van de parochie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden