Bongerdbühne.
Bongerdbühne. (Foto: Erik Drost)

Coronaproof van muziek en theater genieten, in een openluchttheater in een boomgaard in Groessen!

Hoe breng je livemuziek en -theater naar livepubliek op een manier dat het intiem is en tóch binnen de huidige maatregelen valt? Men neme een prachtige boomgaard, een grote hoeveelheid fruitkisten en een groep door corona gepauzeerde - maar zeer gemotiveerde - geluidsmannen en voilà een openluchttheater met 15 privéloges is geboren. Een dijk van een programmering met artiesten die staan te trappelen om weer te kunnen spelen, maakt project de Bongerdbühne compleet. Komt dat zien!

De Bongerdbühne is er voor cultuurliefhebbers uit de omgeving van Groessen, die de afgelopen maanden een tekort aan muziek en theater hebben opgelopen. Middenin een fruitboomgaard in Groessen kunnen zij in de maanden juli en augustus zeven weekenden op rij genieten van bijzondere artiesten. Zo zijn onder meer Marlijn Weerdenburg (4 juli), Sven Ratzke (5 juli) en Firma Weijland (11 en 12 juli) inmiddels geprogrammeerd en maken nieuwe namen in een rap tempo de agenda compleet. 

Tijdens elke voorstelling zijn maximaal 30-50 bezoekers welkom. Elke privéloge biedt plaats aan één persoon of aan twee personen uit hetzelfde huishouden. Via de website van de Bongerdbühne kunnen tickets gereserveerd worden. Hier kan de bezoeker ook een picknickmand reserveren die vervolgens gevuld met lokale versnaperingen voor hen klaar zal staan in de privéloge. 

De organisatie rondom de Bongerdbühne bestaat uit een aantal lokale muziek- en theaterliefhebbers met een professionele achtergrond in de culturele evenementenindustrie. Naast creativiteit staan veiligheid en duurzaamheid bij hen hoog in het vaandel. Zo is de Bongerdbühne gebouwd door professionele bouwers waardoor veiligheid gewaarborgd wordt. De fruitkisten die zijn gebruikt tijdens het bouwen van de tribune en het podium, worden in augustus weer hergebruikt voor de nieuwe fruitoogst. En bezoekers worden gemotiveerd om zoveel mogelijk op de fiets naar de boomgaard te komen. 

Tickets zijn binnenkort verkrijgbaar. Hou onze facebookpagina in de gaten. 

Ga voor meer informatie over de Bongerdbühne, het programma en voor het reserveren van een plek in één van de privéloges naar www.bongerdbuhne.nl

?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden