De organisatoren van de Liemers-Posbankloop die dit jaar vanwege corona niet doorgaat.
De organisatoren van de Liemers-Posbankloop die dit jaar vanwege corona niet doorgaat.

Solowandeling in plaats van Liemers-Posbankloop

Geen Liemers-Posbankloop deze maand, maar organisator Stichting Liemers Klumpke biedt wandelaars een leuk alternatief: de solowandeling ‘Rondje Liemers’ van 27 kilometer.

Het zit de organisatie niet mee. Voor het tweede achtereenvolgende jaar gaat de Liemers-Posbankloop niet door. Vorig was de extreme hitte spelbreker, dit jaar het coronavirus. Maar stilzitten is niks voor secretaris Martien van Diek van Liemers Klumpke en consorten. Ze hebben het ‘Rondje Liemers’ uitgezet en er zijn plannen om ook solowandelingen aan te bieden over de Veluwezoom en door het oostelijke deel van de Liemers (richting Beek). Daarnaast werkt de stichting mee aan het uitzetten van een 20.20 kilometer lange wandelroute van Intersport Duiven in het kader van de actie ‘Wandel corona de wereld uit’ van de Radboud Universiteit en Radboudumc in Nijmegen.

Veel vaste deelnemers aan de jaarlijkse Liemers-Posbankloop blijken het overigens goed voor te hebben met de organisatie. Ruim de helft van de inschrijvers hoeft zijn geld niet terug en heeft de organisatie laten weten dat de inschrijving kan worden doorgeschoven naar de 2021-editie.

De route van de solowandeling ‘Rondje Liemers’ staat op www.liemersposbankloop.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden