Hendrik Versteeg bij de succesvolle kraam voor zijn winkel aan de Rijksweg in Duiven:  “Er stoppen mensen die eerst nooit bij ons kwamen."
Hendrik Versteeg bij de succesvolle kraam voor zijn winkel aan de Rijksweg in Duiven: “Er stoppen mensen die eerst nooit bij ons kwamen."

Nieuwe klanten ontdekken Bodywear

Het is een typerend beeld voor Duiven in coronatijd: de marktkraam (‘Alles 5 euro’) voor de winkel van Bodywear Superstore aan de Rijksweg. Vanaf dag één is het druk bij de kraam. Vaak zijn het nieuwe klanten.

Het succes van de kraam komt goed van pas in deze moeilijke periode. Iedere euro telt, weet Hendrik Versteeg. “Wie in deze tijd over een euro heenstapt, redt het niet. In deze tijd moet je iedere euro oprapen.” Bijkomend voordeel is dat de kraam nieuwe klanten trekt. “Het loopt wonderwel goed. Er stoppen mensen die eerst nooit kwamen, waarschijnlijk omdat ze dachten dat we duur zijn. Nu komen ze binnen afrekenen en zien ze dat het toch een winkel voor iedereen is.”

Gekke vrijdag
De coronacrisis begon voor Bodywear Superstore op vrijdag 13 maart, oftewel ‘gekke vrijdag’ volgens Hendrik. “Die dag ging iedereen toiletpapier hamsteren en verkochten wij niets. De mensen schoten in een angstmodus. Dan zijn voeding en gezondheid belangrijker dan lingerie. Als je vakantie op losse schroeven staat, ga je geen nieuwe bikini kopen.”

Hendrik had de ernst van de crisis meteen door. Hij riep zijn personeel bij elkaar om samen te brainstormen. “We hebben bijvoorbeeld afgesproken dat we eerst verkopen wat we hebben en pas nieuwe spullen bestellen als het niet anders kan.” Ook werd de winkel coronaproof gemaakt, wat best lastig is. “Ons personeel is gewend klanten te helpen, ook bij het passen. Dat is nu natuurlijk wel een dingetje. Alles gebeurt op basis van vrijwilligheid. De medewerkers doen het super, ik kan niet anders zeggen.”

De kraam kwam er na drie weken en zorgde voor een kentering. Maar de kentering is niet groot genoeg om het omzetverlies goed te maken. “Niets maakt dit jaar nog goed. We hebben twintig man in dienst, dus het is zeven dagen per week keihard werken om de boel overeind te houden.”

De mensen worden weer makkelijker en vrijer
Hendrik Versteeg bekent dat hij de afgelopen maanden weleens wakker heeft gelegen. “Ik ben een oplossingsgericht mens. Als er iets is, bedenk ik een oplossing en ga ik weer slapen. Als ik geen oplossing weet, word ik heel onrustig. Deze crisis is niet te ontvluchten, iedereen krijgt drie draaien om de oren. Mijn allergrootste angst was een lockdown zoals in de horeca, maar dan ook voor winkels. Dat is gelukkig niet gebeurd. Ik zie nu enig herstel, de mensen worden weer wat makkelijker en vrijer. Laten we hopen dat het zich doorzet.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden