Het pand van Lidl, waarvan de gemeente hoopt dat er horecabedrijven worden gevestigd.
Het pand van Lidl, waarvan de gemeente hoopt dat er horecabedrijven worden gevestigd.

Deal Lidl en gemeente Duiven

De gemeente Duiven en Lidl hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Het doel van deze samenwerkingsovereenkomst is dat de leegstand aan het Remigiusplein wordt opgelost. Daarvoor hadden zich voor de coronacrisis ook serieuze gegadigden gemeld, die hun plannen in de wachtkamer hebben gezet.

De extra horeca op het Remigiusplein wordt gerealiseerd doordat de Lidl inpandig kan uitbreiden en de resterende ruimte aan de zijde van het Remigiusplein met horeca wordt ingevuld.

De pleinzijde van de Lidl-supermarkt in het centrum staat al jaren leeg. Omdat de gemeente direct grenzend aan het Remigiusplein geen supermarkten wil, is er een nieuw bestemmingsplan opgesteld om dat te voorkomen. Lidl evenwel wilde graag de supermarkt fors uitbreiden en kon zich daarom niet vinden in de voorgestelde bestemmingsplanwijziging. Deze zaak is inmiddels behandeld door de Raad van State.

Na de zitting bij de Raad van State zijn Lidl en de gemeente Duiven in overleg gegaan. Dat heeft dit geresulteerd in overeenstemming over een gedeeltelijk uitbreiding van de supermarkt onder de voorwaarde dat de resterende ruimte wordt ingevuld met horeca.

Daarbij maken alle glazen puien deel uit van de horeca, zodat er een groot nieuw terras ontstaat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden